MULTİMEDYA

Dünyanın ilk türbanlı artistik buz patinajcısı, Rusya’da yarışıyor

Sitede oku

İmkansızı başarıp uluslararası artistik buz pateni yarışmasına BAE adına katılan Lari’nin fotoğrafları, Sputnik’in galerisinde.

1 / 12
BAE'den 23 yaşındaki artistik patinajcı Zahra Lari, uluslararası çapta yarışarak ülkesini Uluslararası Buz Pateni Birliği'nde (ISU) katılan ilk ülke yapmış oldu.
2 / 12
Lari, 2-12 Mart'ta Rusya’nın Krasnoyarsk kentinde gerçekleşen Üniversite Olimpiyatları'nda boy gösteriyor.
3 / 12
Disney'in Harvard Üniversitesi'ni bırakıp artistik patinajcı olan bir öğrencinin anlatıldığı ‘Buz Prensesi' filminden etkilenen Lari, 12 yaşındayken bu spora başladı.
4 / 12
Bölgedeki ‘kadınların spor alanında yer almamasına' yönelik algıya rağmen Lari, Abu Dhabi'deki buz rinkinde eğitime koyuldu.
5 / 12
Lari, buza ilk çıktığında düştüğünü, ama tekrar ayağa kalkarak sürekli denediğini söyledi.
6 / 12
Lari'nin babası, artistik patinajcılar genellikle vücut hatlarını gösteren kıyafetler giydiği için bu durumu onaylamadı.
7 / 12
Lari "Babam başta yarışmaya katılmamı istemedi, ama bunun nedeni beni kabul etmemesi değil, toplumun kızı hakkında düşüneceklerinden korkmasıydı" dedi.
8 / 12
Ancak kararlılığı sonrasında babası yarışmasına karşı çıkmayı bıraktı.
9 / 12
Lari ilk kez uluslararası anlamda 2012'de İtalya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda yarıştı ve jürinin türban takması nedeniyle bir puanını kırmasının ardından kamuoyunun dikkatini çekti.
10 / 12
Lari daha sonra kurallarda değişiklik yapılması için mücadele etti ve ISU artık türbanı kıyafet mevzuatına aykırı görmüyor.
11 / 12
Ailesinin buz pistine çıktığında yaralanmasından endişelendiğini dile getiren Lari, her şeye rağmen onu desteklediklerini de söylüyor.
12 / 12
Bütün kadınlara da tutkulu bir şekilde yapmak istedikleri şeylerde ısrarcı olmalarını , küçük dertleri dağ yapmamaları gerektiğini tavsiye ediyor.
Yorum yaz