MULTİMEDYA

Iraklı çocuklara karda karate eğitimi

Sitede oku

Karate tekniklerini kar üzerinde geliştiren Kikoshin Karate Kulübü üyelerinin antrenmanından görüntüler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 8
Irak'ın Süleymaniye vilayetindeki Pencevin ilçesinde faaliyet gösteren Kikoshin Karate Kulübü üyeleri kar üzerinde karate eğitimi alıyor.
2 / 8
Yaşları 6 ile 18 arasında değişen kız ve erkek çocukları, Pencevin'de bulunan dağlık alanda kış soğuğuna aldırmadan antrenmana gidiyor.
3 / 8
Karda karate antrenmanı yapmaktan keyif alan çocuklar, ulusal ve uluslararası turnuvalara katılmanın hayaliyle ter döküyor.
4 / 8
Pencevin Karate Kulübü eğitmeni Dânâ Osman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara haftada 5 saat eğitim verdiklerini söyledi.
5 / 8
Bu yıl farklı bir uygulamaya gittiklerini ifade eden Osman, teknikleri kar üzerinde gösterdiklerini aktardı.
6 / 8
Antrenmanları kapalı alanda da yaptıklarını söyleyen Osman, mevsim şartlarına uyumlu olarak çalıştıklarını ancak bu sene kar üzerinde eğitim verdiklerini belirtti.
7 / 8
Kikoshin Karate Kulübü eğitmeni Osman, karda karate eğitiminin fiziksel ve psikolojik yararları bulunduğunu savundu.
8 / 8
Karate eğitimi gören 12 yaşındaki kız sporcu Senarya Saman, AA muhabirine yaptığı açıklamada karda antrenman yapmanın keyif verici olduğunu belirterek, "Kış mevsiminde merkezin dışında antrenman yapmak bize her açıdan daha iyi geliyor. Bu bizim, turnuva ve şampiyonalara daha iyi hazırlanmamızı sağlıyor" dedi.
Yorum yaz