DÜNYA

İlk Su-57'ler 2019'da Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri'ne teslim edilecek

Birleşik Uçak Şirketi Başkanı Yuriy Slyusar, Rusya Hava ve Uzay Kuvvetlerinin beşinci nesil Su-57 savaş uçaklarını bu yıl almaya başlayacağını söyledi.
Sitede oku

‘Rusya Su-57 savaş uçağının ihracatına başlayabilir’
Yuriy Slyusar, Sputnik'e yaptığı açıklamada, Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Aleksey Krivoruçko'nun, Savunma bakanlığının ilk uçakları bu yıl alma planı olduğu şeklindeki demecini teyit etti.

Slyusar, "Ordu-18 forumunda beşinci nesil çok işlevli savaş uçağı Su-57 ve çok işlevli MiG-35'lerin üretimi ve tedariki için savunma bakanlığıyla iki sözleşme imzaladık. İlk Su-57 savaş uçakları bu yıl Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri'ne teslim edilecek" dedi.

Savunma bakanlığının yakın zamanda bu uçaklardan 15 adet almayı planladığını belirten Slyusar, Su-57'nin ikinci aşama motoru test uçuşlarının geçen yılın sonunda, Jukovskiy'de başladığını hatırlattı.

Her türlü hava, kara ve deniz hedeflerini imha yeteneğine sahip beşinci nesil avcı uçağı Su-57 ilk olarak 2010'da havalandı. Yüksek manevra kabiliyetinin süpersonik uçuş gerçekleştirme kabiliyetiyle kombinasyonunun yanı sıra, modern kabin ekipmanı ve düşük görünürlük özelliği de Su-57'yi rakiplerinden üstün kılıyor.

Yorum yaz