DÜNYA

'DSG savaşçıları, kendilerini protesto eden Rakka sakinlerinden itikam alma peşinde'

Suriye’nin Rakka kentinde faaliyet gösteren Arin el Vatan örgütü sözcüsü Taha Ali Mahmod, Sputnik’e yaptığı açıklamada Demokratik Suriye Güçleri (DSG)’nin dün Rakka’nın güneybatısında kendisine karşı protesto gösterilerinde bulunan yerli halka yönelik operasyon başlattığını belirtti.
Sitede oku

Sputnik’e konuşan Mahmod, geçtiğimiz gün DSG’ye karşı protesto gösterilerinin düzenlendiği  Rakka’nın al Mansurah ve  Hneidah köylerine binlerce DSG savaşçılarının geldiğini kaydederek, bölgede yaşananları şöyle anlattı:

‘DSG’liler 600 eve baskın yaptılar. Köy sakinleri, pikaplarla gelen silahlı DSG savaşçılalarına direniş göstererek yolunu kesti. Köylüler DSG’nin araçlarına taş ve sopalar fırlatarak  DSG’lilerin topraklarını terk etmelerini talep etti, evleri aramaları ve insanları göz altına almalarını engellemeye çalıştı. Bunun üzerine Kürt savaşçıları  ateş açtı, bir genç omzundan yaralandı. Ama insanlar direnmekten vazgeçmedi. Bunun üzerine Kürtler, al Mansurah, Hneidah ve as-Safsaf köylerini çembere aldı’.

Daha önce Rakka’nın güneybatısında yerli halk bölgedeki  DSG ve ABD’li askerlerin mevzilerine saldırıp ateşe vermişti. Bu adımın  Kürt güçlerin 4 yerli genci öldürmesine karşılık olarak atıldığı iddia edilmişti.

Sputnik’e konuşan  yerel kaynaklar, bölgede bulunan DSG ve ABD’li askerlerin Rakka sakinlerinin protesto gösterileri sırasında köyleri apar topar terk ettiklerini belirtmişti.

Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

1 / 4
Rakka'lılardan DSG ve ABD'ye karşı protesto gösterileri
2 / 4
Rakka'lılardan DSG ve ABD'ye karşı protesto gösterileri
3 / 4
Rakka'lılardan DSG ve ABD'ye karşı protesto gösterileri
4 / 4
Rakka'lılardan DSG ve ABD'ye karşı protesto gösterileri

 

Yorum yaz