MULTİMEDYA

Rusya’da yeni 9M729 füzesi ilk kez kamuoyuna tanıtıldı

Sitede oku

Rusya, ABD tarafından INF tartışmalarının odak noktası haline getirilen 9M729'u yabancı askeri ataşelerin de katıldığı bir brifingde ilk kez tanıttı. Brifingde konuşma yapan Rusya Füze ve Topçu Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mihail Matveyevskiy, 9M729 füzesinin azami menzilinin 480 kilometre olduğunu ve anlaşmanın koşullarına uygun olduğunu ifade etti. Ruya Savunma Bakanlığı tarafından Moskova bölgesinde gerçekleştirilen etkinlikten görüntüler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 7
ABD'nin INF tartışmalarının odak noktası haline getirilen 9M729 füzesi, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen ve yabancı askeri ataşelerin de katıldığı bir brifingde ilk kez tanıtıldı.
2 / 7
İskender-M füze kompleksi kapsamında yer alan 9M728'in geliştirilmiş versiyonu olan yeni 9M729 füzesinin azami menzili 480 kilometredir.
3 / 7
Brifingde konuşma yapan Rusya Füze ve Topçu Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mihail Matveyevskiy, 9M729'larda savaş başlığı sayısının değiştirildiğini ve ek ekipman monte edildiğini, bunun sonucunda füzenin boyunun 53 santimetre uzadığını anlattı.
4 / 7
9M729'un 2 füze yerine 4 füze taşımaya imkan sunan yeni fırlatma rampası donatıldığını söyleyen Matveyevskiy, bu nedenle füzenin menzilinin 10 kilometre daha azaldığının altını çizdi.
5 / 7
9M728 ve 9M729 füzelerine yalnızca fabrika koşullarında yakıt ikmali yapıldığını söyleyen Rus general, "Yakıt hacmi, INF'nin hükümleriyle kısıtlanan azami uçuş menzilini temin ediyor. Füzeler, birliklere özel konteynerlerde teslim ediliyor. Dolayısıyla, birlik koşullarında yakıt hacminin değiştirilmesi ve ek yakıt ikmali yapılması imkansız. Birlikler, yalnızca füzeleri, onların fırlatma rampalarında ve taşıma araçlarındaki aksamlarını depoluyor ve rutin bakım faaliyetlerini yapıyor" ifadelerini kullandı.
6 / 7
Rus ordusu olarak, şeffaflıklarını ve INF'ye bağlılıklarını ortaya koymak için bu sunumu düzenlediklerini kaydeden Matveyevskiy, anlaşmanın korunması gerektiğini ve seçimi ABD tarafının yapacağını sözlerine ekledi.
7 / 7
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen 9М729 füzesinin tenik özeliklerinin kamuoyuna tanıtıldığı brifingden bir kare.
Yorum yaz