DÜNYA

Eski savcılar Bayraktar ve Sarıkaya hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemi

Meslekten ihraç edilen eski savcılar Sadrettin Sarıkaya ve Bilal Bayraktar hakkında başlatılan FETÖ soruşturması tamamlandı. İddianamede iki isim için ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıldan 30'ar yıla kadar hapis cezası istendi.
Sitede oku

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, meslekten ihraç edilen eski savcılar Bilal Bayraktar ve Sadrettin Sarıkaya hakkında yürüttüğü soruşturmasını tamamladı.

FETÖ suçlamasıyla ihraç edilen hakim ve savcılar: Muhalifler tasfiye ediliyor
İddianamede, şüphelilerin yargı yetkisini kötüye kullanarak hükümeti devirmeye çalıştıkları ve MİT'i kamuoyu nezdinde yıpratmayı amaçladıkları belirtildi.

İddianamede, firari Bayraktar hakkında FETÖ kapsamında yakalama kararı düzenlendiği, Sarıkaya'nın Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde 'FETÖ'ye üye olmak' da dahil birçok suçtan yargılandığı ve Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunduğu hatırlatıldı.

İddianamede, şüpheliler Bayraktar ve Sarıkaya hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek', 'devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak', 'gizliliği ihlal etmek', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak', 'görevi kötüye kullanma','terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıldan 30'ar yıla kadar hapis cezası istendi.

Ayrıca hazırlanan iddianamenin, Yargıtay'da görülen dava ile birleştirilmesi de talep edildi.

Yorum yaz