DÜNYA

Milli Savunma Bakanlığı: YPG/PKK'nın bölge halkı adına açıklama yapma ve diğer unsurları davet etme hakkı ve yetkisi yok

Milli Savunma Bakanlığı, YPG'nin Suriye hükümetine Menbiç çağrısıyla ilgili olarak "Bölgeyi silah zoruyla kontrol eden YPG/PKK'nın, bölge halkı adına açıklama yapma ve diğer unsurları davet etme hakkı ve yetkisi yoktur" açıklaması yaptı.
Sitede oku

YPG Suriye hükümetine 'Menbiç'i Türkiye'ye karşı koruyun' çağrısı yaptı, Suriye ordusu 'Menbiç'e girdik' dedi
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bölgeyi silah zoruyla kontrol eden YPG/PKK terör örgütünün, bölge halkı adına açıklama yapma ve diğer unsurları davet etme hakkı ve yetkisi yoktur" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bölgeyi silah zoruyla kontrol eden YPG/PKK terör örgütünün, bölge halkı adına açıklama yapma ve diğer unsurları davet etme hakkı ve yetkisi yoktur. Tüm tarafları bölgeyi daha fazla istikrarsız hale getirecek kışkırtıcı eylem ve söylemlerden uzak durma konusunda uyarıyoruz. Konu tarafımızdan yakinen takip edilmektedir."

Türkiye, YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de 'terör örgütü' olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu görüşünü kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor.

Yorum yaz