DÜNYA

'Rusya, Suriye’deki varlığını koruyacak'

Rus senatör Frants Klintseviç, Moskova’nın Suriye’deki askeri varlığını koruyacağını, bu ülkede Rusya’nın askeri üslerinin yer aldığını ve askeri danışmanların çalışmaya devam ettiğini belirtti.
Sitede oku

Rusya ile Suriye, aralarındaki mali işlemleri ulusal para birimleri üzerinden yapma konusunda anlaştı
Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde Savunma ve Güvenlik Komitesi'nin üyesi Frants Klintseviç, Sputnik'e verdiği demeçte Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını korumaya devam edeceği bilgisini verdi.

Klintseviç, "Suriye'de kalıyoruz, Şam ile ülke topraklarında, Tartus ve Hmeymim'de iki askeri üssümüzün 49 yıl boyunca yerleşik kalacağı konusunda anlaşmalar imzalandı. Suriye hükümet ordusunun danıştığı askeri danışmanlarımız da kalıyor" diye konuştu.

‘ABD'NİN SURİYE'DEN TAMAMIYLA ÇEKİLECEĞİNDEN ŞÜPHELİYİM'

ABD'nin Suriye'den birliklerini çekeceğine yönelik açıklamaya şüpheyle yaklaştığını söyleyen Klintseviç, "ABD belki de Akdeniz'deki donanma gücünü çekebilir, fakat özel kuvvetlerini ve hava güçleri temsilciliğini Suriye'de bırakacak" dedi ve şöyle devam etti:

Cenevre'de Suriye toplantısı: Türkiye, Rusya ve İran Dışişleri Bakanları uzlaştı
"Uçaklarıyla çok sayıda militanı Afganistan'a sevk ettiklerini dikkate alacak olursak, demek ki Afganistan sonraki hedefleri olacak. Bunun yanı sıra Afganistan üzerinden Orta Asya'yı da etkileme imkânları da olacak."

‘ÇEKİLİRLERSE TERÖRİZMİ ÖNÜMÜZDEKİ 6 AYDA BİTİRİRİZ'

"Eğer Amerikalılar Suriye'den çıkarsa, Suriye'deki terörizmi önümüzdeki 6 ay içerisinde bitiririz" diyen Klintseviç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer ABD gerçekten Suriye'den askerlerinin tamamını çıkarmaya karar verdiyse, bu oradaki görevlerini yerine getirmiş olması anlamına gelmez. Aksine, (Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad'ı indirerek Suriye'deki iktidar değiştirmeyi başaramadılar. IŞİD'e gelince, Amerikalılar baştan beri bu yarı devleti yok etmeye çalışmadı ve şimdi de onlarla oyunlarını oynamaya devam ediyor".

Yorum yaz