DÜNYA

ABD koalisyonu: DSG Hacin’in merkezine doğru ilerliyor

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, ABD destekli, YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) Suriye'nin Deyr ez Zor ilindeki Hacin kentinin merkezine doğru ilerlediklerini bildirdi.
Sitede oku

‘Koalisyon Suriye'nin Hacin kentinde hastaneyi vurdu’
ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Sean Ryan, “Fırat vadisinin orta kısmındaki ilerleme çok iyi sürüyor, DSG Hacin’in merkezine ve banliyölerine doğru ilerleyişini sürdürüyor. IŞİD eskisi gibi tehdit oluşturuyor, DSG’nin ilerlemesine karşı koymak için yeniden gruplanıyor ve ilerleyişi yavaşlatmak amacıyla el yapımı patlayıcılar döşüyor” açıklamasında bulundu.

Aynı zamanda IŞİD’in bu bölgedeki ‘son günlerinin’ giderek yaklaştığına dikkat çeken sözcü, “Ancak militanların hala koordineli saldırı gerçekleştirecek imkânlara sahip ve mücadele henüz tamamlanmış değil” diye konuştu.

DSG’nin Fırat Nehri’nin bölgesindeki ilerleyişinin aktif aşaması eylülden bu yana sürüyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD’li mevkidaşı James Mattis’e yazdığı mektupta uluslararası koalisyonun Hacin bölgesindeki terör yanlılarını 6 aydır yenemediğini, 2 bin militana karşı yürütülen eylemlerde koalisyonun saldırıları sonucunda 1.5 bin Suriyeli sivilin hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

Yorum yaz