DÜNYA

Belçikalı komutan: Rusya, Batı için terörden daha büyük tehdit

Belçikalı Savunma Harekatları Komutanı Carl Gillis, Rusya'nın Batı için terörden daha büyük bir tehdit oluşturduğunu savundu.
Sitede oku

Hollanda’dan Rusya’ya, NATO güçlerine karşı provokasyon suçlaması
Fransız Paris Match dergisine demeç veren Gillis, NATO ülkeleri temsilcilerinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in siyaset danışmanıyla yaptığı görüşmeden sonra bu görüşe vardığını ifade etti.

'RUSYA, SINIRLARINDAKİ 'TAMPON BÖLGELERDE' YENİDEN NÜFUZ KURMAYA ÇALIŞIYOR'

Rus tehdidine neredeyse tüm raporlarda yer verildiğini belirten Gillis, "Moskova yönetimi, çok kutuplu dünya düzeni kurulduğunu düşünüyor. Bu nedenle ABD'nin görüşü artık dikkate alınmayabilir. Rusya, süper güç olarak kabul edilmek istediği için Asya-Pasifik bölgesine odaklanıyor ve sınırlarındaki 'tampon bölgelerde' yeniden nüfuz kurmaya çalışıyor" dedi.

"Rus temsilci, Moskova'nın her ne pahasına olursa olsun diğer ülkelerin saygısını kazanma ve AB ile NATO'nun birliğini bozma niyetinde olduğu mesajını verdi" iddiasında bulunan Gillis, Rusya'nın amacına ulaşmak için casusluk, siyasi baskı, sosyal medyada dezenformasyon, siber müdahale gibi hibrit metotlara başvuracağını öne sürdü.

 

Yorum yaz