DÜNYA

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, kameralar önünde gaz fiyatlarını tartıştığı Putin’den özür diledi

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, Avrasya Ekonomik Yüksek Konseyi Toplantısı'nda kameralar önünde gaz fiyatlarını tartıştığı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den özür diledi.
Sitede oku

Belarus lideri Lukaşenko’nun eski uçağı açık artırmaya çıkarıldı
Rusya 1 televizyonuna konuşan Belarus Devlet Başkanı, Putin'le tartıştıkları sırada yanlış yaptığını belirterek "Bugünkü toplantının ev sahibinden özür dilemek zorunda kaldım. Çok sert bir tartışma oldu. Bunu duymamanız daha iyi olur" dedi.

Belarus lideri toplantıda, Avrasya Ekonomi Birliği'nde petrol ve gaz piyasası kurma ilkeleri konusunda bir fikir birliği olması gerektiğini ve bunun olmamasının birliğin hızlı bir şekilde ilerlemesine engel teşkil ettiğini belirtti

Lukaşenko buna örnek olarak, Belarus ve Rusya içi gaz taşıma tarifesini göstererek fiyat farkının yaklaşık üç kata çıktığını, Belarus'a verilen gaz fiyatının yüzde 70'inin pompalama maliyetinden kaynaklandığını kaydetti.

Putin, Belarus liderinin bu iddiaları üzerine basına kapalı görüşme önerdi. Putin ayrıca, 100 metreküp doğalgaz fiyatının bu yıl Belarus için 129 dolar olduğu ve 2019'da 127 dolar olacağını, aynı zamanda Almanya için ise 250 dolar olduğu gerçeğine dikkat çekti.

Yorum yaz