DÜNYA

Zaharova: Teröristler, Rusya ile Türkiye’nin İdlib anlaşmasının başarısız olmasına yönelik provokasyonlar gerçekleştiriyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Rusya ile Türkiye arasındaki İdlib’de silahsızlaştırılmış bölge oluşturulmasına yönelik anlaşmanın uygulanmaya devam ettiğini, ancak sürecin militanların provokasyonları nedeniyle zorlaştığını ifade etti. Zaharova, anlaşmanın başarısız olmasına yönelik provokasyonların şimdilik önlenemediğini kaydetti.
Sitede oku

Rus uzman: Rusya ve Türkiye, İdlib’de ne yapılması gerektiğini biliyor
Haftalık basın toplantısında konuşan Mariya Zaharova "İdlib'de silahsızlaştırılmış bölge oluşturulmasına yönelik anlaşma uygulanmaya devam ediyor. Türk tarafı teröristlerin ılımlı muhaliflerle ayrılması için çalışıyor, ancak 20 kilometrelik silahsızlaştırılmış bölge oluşturulması talebine tüm aşırıcılar uymuyor" dedi.

Bölgenin oluşumuna karşı çıkan teröristler tarafından provokasyonların sürdüğünü belirten Zaharova "Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmanın başarısız olmasına yönelik her gün yaşanan bu provokasyonlar şimdilik durdurulamıyor" ifadelerini kullandı.

Yorum yaz