MULTİMEDYA

Özbekistan’ın en güzel İslami mimari eserleri

Sitede oku

Ülkenin  çeşitli şehirlerinde  yer alan çini kaplı tarihi cami, medrese ve türbeler, İslam coğrafyasından gelen misafirleri büyülüyor.  Yıllara meydan okuyan Özbekistan’daki  İslami mimari eserleri, Sputnik’in galerisinde.

1 / 8
Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki ilk Cuma Camii (Merkez Camii) olan Hoca Ahrar Vali Camisi'nin temeli 819 yılında eski Taşkent'in en yüksek noktasında atılmıştır.
2 / 8
2015 yılında Taşkent'te ibadete açılan Minor Camii, ülkenin en modern camisi olmuştur. Yapımında yalnızca beyaz mermer kullanılan cami kusursuz bir görünüme sahiptir. Kendine has görüntüsüyle her yıl binlerce turisti kendisine hayran bırakmaktadır.
3 / 8
Başkent Taşkent'teki Şeyh Zayniddin Camii.
4 / 8
Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Yakkasaray Camii.
5 / 8
Özbekistan'ın Semerkand kentinde bulunan “Gur-ı Mir” veya “Gur Emir” olarak adlandırılan Türk tarihindeki büyük hükümdarlarından biri olan Timur'un türbesi, şehrin simgesi olarak kabul edilmektedir.
6 / 8
Özbekistan'ın Buhara kentinde bulunan Kalyan Camii ve minaresi, Batı Karahanlı hükümdarı Arslan Han tarafından 1121'de yaptırılmıştır.
7 / 8
Taşkent’teki en önemli turistik istikamet olan Hazreti İmam (ya da Hast-i İmam) Kompleksi, 2007 yılında Özbekistan'ın ilk Cumhurbaşkanı İslam Karimov'un girişimiyle inşa edildi. Burada Barak Han Medresesi, Keffal Şaşi Türbesi, Muyi Mübarek Medresesi, Tila Şeyh Camii ve Hast’i İmam Camii bulunuyor.
8 / 8
Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bulunan ve turkuaz kubbeleriyle dikkat çeken Burijar Camii.
Yorum yaz