TÜRKİYE

Ankara Ticaret Borsası Soğan Komitesi Başkanı: Soğan depolarda çürüdüğünde çiftçi kafasını kaldırıp sitem bile etmedi

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Ankara Ticaret Borsası Soğan Komitesi Başkanı Cengiz Karstarlı, soğan fiyatlarında yaşanan artışla ilgili, "Soğan depolarda çürüdüğünde çiftçi kafasını kaldırıp sitem bile etmedi" ifadesini kullandı.
Sitede oku

Son dönemde yükselen soğan fiyatlarıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asla taviz yok. Patates, soğan stokçuları, sebze meyve stokçuları bedelini ödeyecekler" dedi.

Bakanlık fiyatı ikiye katlanan soğanın peşinde
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da stokçularla mücadele ettiklerini belirterek Polatlı'da yapılan denetimlerde 50 bin tondan fazla soğanın depolandığını belirlediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı ve Maliye Bakanı'nın soğan konusunda yaptığı açıklamalardan sonra, gözler patates-soğan ticareti yapanlara çevrildi.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Ankara Ticaret Borsası Soğan Komitesi Başkanı Cengiz Karstarlı, soğan fiyatları ve stokçuluk konusunu değerlendirdi.

'HASTALIK REKOLTEYİ DÜŞÜRDÜ'

Soğanın fiyatı yüzde 100 arttı
Kuru soğanın depolama döneminde küf hastalığının ortaya çıktığını ve hastalığın rekolteyi düşürdüğünü ifade eden Karstarlı, geçen nisan ayından bu yana soğan fiyatlarının sürekli yükseldiğine dikkati çekti.

Toptancıların da perakende satış yapanların da para kazanmayı amaçladığını ifade eden Karstarlı, yapılan alım satımlarda oluşan farklılıklar nedeniyle, soğanın sofraya gelene kadar 5-6 lirayı bulduğunu söyledi.

'BİR KASA ELMANIN İÇİNDE BİR İKİ TANE ÇÜRÜK OLUR'

Bursa'da stokçu baskınından 35 ton patates çıktı
"Ekonomi o kadar bozuk ki kimsenin kimseyle rekabet ettiği falan yok" diyen Karstarlı, "Ticarette tabi ki fırsatçılık yapanlar da var. Bir kasa elmanın içinde bir iki tane çürük olur. Bu her meslek için geçerli. Herkes para kazanma adına bir takım spekülasyonlara girmiştir" ifadelerini kullandı.

Soğanda yaşanan fiyat artışının az ekim yapılmasından kaynaklandığına işaret eden Karstarlı, "Türkiye'de soğan depolarda çürüdüğü zaman inanın çiftçi kafasını kaldırıp da sitem bile etmedi, döktü" dedi.

Yorum yaz