MULTİMEDYA

2028’e kadar ortaya çıkabilecek muhtemel meslekler: Uzay turisti rehberi, seks robotu mekanikeri...

Sitede oku
1 / 5
Uzay turisti rehberi: Tesla'nın kurucusu Elon Musk, 2024'te Mars'a turist göndermeyi umuyor. Musk'la birlikte milyarderler Richard Branson ve Jeff Bezos da gelecek 10 yılda uzay turizminden kazanç sağlamayı hedefliyor. Hal böyleyken uzay turisti rehberi fikri pek de şaşırtıcı değil.
2 / 5
Seks robotu mekanikerliği: Seks robotları, sanal seks robotları, seks bilgisayar oyunları oldukça yaygınlaştı, bağımlıları bile var. Peki bu robotlar bozulduğunda ne olacak? Şu an alınan mağazaya götürmekten başka çare yok. Ancak robotlar daha çok kullanılmaya ve her evde olmaya başladığında, seks robotu mekanikeri olmak çok para kazandırabilir.
3 / 5
Avukat yapay zeka operatörü: Gelecekte avukatların işini de yapay zekanın yapabileceği öngörülüyor. Avukat yapay zeka operatörleri ise davayı değerlendiren yapay zeka modeline, görülecek davanın kriterlerini ekleyecek. Bazı hukuk firmaları hali hazırda yapay zekaya başvuruyor, dolayısıyla böyle bir meslek doğması işten bile değil.
4 / 5
Yapay zekayla çalışan araba şoförü: Şu an zaten İngiltere’de sürücüsüz araçlar yola çıkmaya başladı. Ancak kalabalık yollarda yapay zekayla çalışan arçaları kullanmak zor. Bu yüzden böylesi durumlarda bu araçları idare edebilecek gerçek bir şoför şart.
5 / 5
E-spor etiği uzmanı: Spor müsabakalarında rekabetin etik olması önemli, peki ya e-sporda? E-sporda da büyük paralar dönüyor, dolayısıyla etik kurallarına uyulup uyulmadığını denetleme işi için birilerine ihtiyaç olabilir.
Yorum yaz