DÜNYA

Asker anma törenine yağmur gerekçesiyle katılmayan Trump'ı, Fransız ordusu trolledi

Haftasonunda Paris'te 1. Dünya Savaşı'nın sona erişinin 100. yıldönümü etkinliklerine katılan ABD Başkanı Donald Trump'ın ölen askerler için mezarlıkta düzenlenen anma töreninde yağmur gerekçesiyle yer almamasının yarattığı tepkiye bir yenisi eklendi.
Sitede oku

Milliyetçiliği kınayan Macron'a Trump'ın verdiği tepki, Twitter'ı 'yıktı'
Genelde Fransızcadan başka dil kullandığı görülmemiş Fransız ordusu, #MondayMotivation (pazartesi motivasyonu) diye İngilizce etiket açıp Trump'ı trolledi.

'YAĞMURUN NE ÖNEMİ VAR'

Söze İngilizce '#PazartesiMotivasyonu' diye giren Fransız ordusu, emojiler eşliğinde Fransızca devam edip "Yağmur yağıyor, ama önemli değil, azimliyiz" dedi.

Sosyal medya kullanıcıları Fransız ordusunun Trump'ı hedef aldığında görüş birliği etti, zira ABD Başkanı'nın ölen Amerikan askerlerini anma törenine katılmaması sosyal medyada ağır eleştirilere yol açmıştı.

Şemsiye kapatamayan ABD Başkanı
CHURCHILL'IN TORUNUNDA ŞİMŞEK ÇAKTIRDI

Aynı zamanda diplomatik skandal yaratan Trump'ın hem ABD askerlerine hem de müttefiklere saygısızlık yaptığı belirtildi, 'utanç verici, rezillik, haysiyetsizlik' diyenler de oldu. Britanya'da Winston Churchill'in torunu olan Muhafazakar Partili milletvekili Nicholas Soames, 'Trump'ın ABD gibi mükemmel bir ülkeyi temsil edemediği' etiketini açıp şu çıkışı yaptı:

"Onlar düşmanlarıyla yüz yüze çarpışarak öldü. Acınası kifayetsiz Donald Trump ise yaşamını yitirenlere saygısını göstermek için hava durumuna bile karşı koyamıyor."

'O SAÇLAR BENDE OLSA'

Ünlü İngiliz aktör Hugh Grant'e bağlı Twitter hesabından ise Trump'la dalga geçildi: "​O saçlar bende olsa ben de yağmurdan dehşete düşerdim."

G7 Dövüş Kulübü: Trump'la kapışan Trudeau'nun 'takma kaşları' düştü
​TRUDEAU DA BOŞ GEÇMEDİ

Yağmur diğer liderlerin asker mezarlıklarını ziyaret etmesini engellemezken Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Kanadalı askerler için yaptığı konuşma Trump'a gönderme niteliğindeydi.

Yağmur yağarken şemsiye kullanmadan konuşan Trudeau şu vurguyu yaptı:

"Burada yağmurda otururken ıslanan kıyafetlerimiz ve saçlarımız nedeniyle ne kadar rahatsız hissettiğimizi düşünün. Ama unutmayın ki o gün  yağan şey yağmur değil kurşunlardı."

Yorum yaz