DÜNYA

'Kaşıkçı'nın oğlu Suudi Arabistan'dan ayrıldı'

Reuters Haber Ajansı'nın aileye yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Cemal Kaşıkçı'nın büyük oğlu Suudi Arabistan'dan ayrıldı.
Sitede oku

Kral Selman ve Veliaht Prens'ten Kaşıkçı ailesine başsağlığı mesajı
Reuters Haber Ajansı'nın Kaşıkçı ailesine yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın en büyük oğlu, Suudi Arabistan'dan havayoluyla ayrıldı.

Kaynaklar oğul Salih Kaşıkçı'nın ABD-Suudi çift vatandaşlığı taşıdığını ve şimdiye kadar seyahat yasağından dolayı ülke dışına çıkamadığını söylerken, nereye gittiği hakkında ise bilgi vermedi.

PALLADINO'DAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Robert Palladino ise, Washington'un Salih Kaşıkçı ve ailesinin Suudi Arabistan'dan ayrılma kararını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Saih Kaşıkçı'nın ABD'de tam olarak nereye gideceğ ise bilinmiyor, ancak Cemal Kaşıkçı, Washington'da yaşamıştı.

Palladino ayrıca, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun son zamanlardaki Riyad ziyaretinde Cemal Kaşıkçı'nın oğlunu görüştüğünü ve Suudi liderlere, Kaşıkçı'nın oğlunun ülkeyi terketmesini istediklerini 'açıkça belirttiğini' ifade etti. Palladino, Kaşıkçı'nın oğlunun ülkeyi terketmesini "Bunu yapabildiği için mutluyuz" ifadeleriyle yorumladı.

Yorum yaz