DÜNYA

ABD'de bombalı paket furyasının son adresi Joe Biden

ABD Başkanı Donald Trump'ın diline doladığı kişi ve kurumlara patlayıcı düzeneği gönderilmesi furyasında son hedef, önceki ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden oldu.
Sitede oku

ABD'de yeni bomba alarmı: Bu kez hedef Robert de Niro
Obama yönetimi döneminin Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Delaware eyaletindeki evine şüpheli paket yönlendirildiğinin öğrenildiği açıklandı.

FBI ajanları, Delaware'in New Castle bölgesindeki postanede alıcı olarak Biden'ın adresinin yazıldığı şüpheli pakete ulaştı.

DEMOKRAT PARTİ'NİN AĞIR TOPLARINA

Pazartesi günü finans spekülatörü George Soros ile başlayıp dün çapı genişleyen bombalı paket furyası, Trump'ın her fırsatta eleştirdiği ya da kavgaya tutuştuğu isimleri hedef aldı.

Bunların başında da Trump'ın selefi Barack Obama ile yönetiminden isimler, yani Demokrat Parti'nin ağır topları geliyor.

Soros'un ardından Obama, Clinton ve CNN'e de patlayıcı düzenek gönderildi
Bugün Biden'den önce, sıkı Trump muhalifi aktör Robert de Niro'ya yönelik bombalı paket haberi patlak verdi.

Dün New York'ta Time Warner Merkezi'nin boşaltılmasına neden olan CNN'in posta odasına ulaşan şüpheli paketten boru bombası çıktığı açıklanmıştı.

Paketin alıcısı olarak ise CNN'de yorumculuk yapan eski CIA Başkanı John O. Brennan gözüküyordu.

ŞİMDİLİK 9 ŞÜPHELİ PAKET ELE GEÇİRİLDİ

Şimdilik 9 şüpheli paket ele geçiren yetkililer, hiçbirinin infilak etmediğini ve kimsenin yaralanmadığını, henüz sorumluluk üstlenen de olmadığını açıkladı.

Trump'tan patlayıcı madde içeren paketler gönderenleri yakalama sözü
SORUMULULAR ARANIYOR

FBI'ın öncülüğünde tüm güvenlik teşkilatlarının oluşturduğu Ortak Terörizm Görev Gücü'nden, "Bu paketlerin gönderilmesinden her kim sorumlu ise onu saptayıp yakalamak için çalışmalarımız devam ediyor" açıklaması geldi.

'TERÖR EYLEMİ'

ABD Senatosu çoğunluk lideri Mitch McConnell ve New York Belediye Başkanı Bill de Blasio gibi önde gelen siyasiler, bombalı paket furyasını 'terör eylemi' olarak niteledi.

Yorum yaz