MULTİMEDYA

Gizemli sanatçı Banksy kendi resmini parçalara ayırdı

Sitede oku

Ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin oldukça tanınan 'Kırmızı Balonlu Kız' adlı eseri Londra'daki Sotheby's müzayede evinde  açık artırmaya çıktı. Bir kız çocuğunu kalp şeklindeki bir balona erişmeye çalışırken tasvir eden eser açık artırmada satışa çıkan son eserdi.  Ancak 2006 tarihli  eser 1 milyon sterlinden yüksek bir meblağa (1.042 milyon sterlin- yaklaşık 7.6 milyon TL) satıldıktan birkaç dakika sonra eserin çerçevesi içine gizlenmiş kağıt imha makinesi vasıtasıyla kendi kendini yok etti.

Sotheby's'in üst düzey yöneticisi Alex Branczik  Financial Times'a açıklamasında "Böyle bir durumla geçmişte karşılaşmadık. Bunun müzayede bağlamında ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyoruz" dedi. Eserin bu haliyle de oldukça değerli olabileceğini söyleyen Branczik "Banksy belki de İngiltere'nin en iyi sokak sanatçısı ve bu gece onun dehasının küçük bir parçasına şahit olduk" diye konuştu.

Banksy'nin kimliği bilinmiyor ancak birçok kişi onun Bristol merkezli trip-hop grubu Massive Attack'in 52 yaşındaki kurucu üyesi Robert Del Naja olduğunu düşünüyor. Dünyaca ünlü ‘sokak sanatçısı’nın eserleri, Sputnik’in seçkisinde.

1 / 10
Banksy'nin 2005 yılında Filistin ziyareti sırasında İsrail’in Batı Şeria’da inşa ettiği güvenlik duvarının Filistin tarafına çizdiği
dokuz graffitiden biri.
2 / 10
Banksy'nin Bethlehem'deki doğalgaz istasyonu duvarına çizdiği dünyaca ünlü graffiti.
3 / 10
Filistinli askerin arkasında Banksy'nin Batı Şeria’daki güvenlik duvarının Filistin tarafına çizdiği dokuz graffitiden biri yer alıyor.
4 / 10
Turistler, Banksy'nin ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki eserinin yanında fotoğraf çekiyor.
5 / 10
Banksy'nin öğrenciyken okuduğu Bristol'daki ortaokulun duvarına çizdiği graffiti.
6 / 10
Banksy'nin Los Angeles sokağındaki bir duvar eseri.
7 / 10
Banksy'nin Fransa'daki mülteci kampının duvarına çizdiği Apple'ın kurucusu Steve Jobs resmi.
8 / 10
Sanatçı Banksy'nin ”Peckham Rock” isimli olan ve üzerinde alışveriş arabasını iten Neandertal figürünın bulunduğu bir taş eseri.
9 / 10
Londra'daki bir sanat galerisinde sergilenen Banksy'nin çizdiği Winston Churchill portresi.
10 / 10
Banksy'nin Paris sokağındaki bir duvar resmi.
Yorum yaz