DÜNYA

'Siyasilerin daha dikkatli olmaları gerekir, İş Bankası, her zor dönemde iktidarlara yardımcı oldu'

Dünya gazetesi yazarı Osman Arolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "CHP, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse hazineye girer" ifadesiyle başlayan tartışmaları değerlendirdi.
Sitede oku

İş Bankası'ndan CHP hisseleri açıklaması
Osman Arolat, "İş Bankası’ndaki CHP hisseleri üzerine" başlığıyla yayımlanan yazısında "Zaman saman kimi yazarlar parayı Hint Müslümanlarının gönderdiğini belirterek, hisselerin Diyanet’e devredilmesi gerektiğini dile getirirler" dedi.

"Kenan Evren de 12 Eylül darbesi sonrası CHP hisselerinin Hazine’ye devrini istemişti" hatırlatmasında bulunan Arolat, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı'nın açıklaması üzerine bankanın hisselerinde dün yüzde 4 düşüş yaşandı. İş Bankası yönetimi, bankanın hisse yapısı ve Atatürk’ün vasiyetiyle CHP’ye bıraktığı hisseleri konusunda ve bankanın hisse yapısıyla ilgili bilgi vererek, 'Bankalar güven müessesileridir. Bu güvenin ulusal ve uluslararası kamuoyunda korunmasının ülkemiz ekonomisi açısından önem taşıdığını kamuoyunun bilgi ve taktirine sunarız' açıklamasını yaptı. Ülkemizin en büyük özel milli bankası konusunda siyasilerin daha dikkatli olmaları gerekir. Ki İş Bankası, ülkenin her zor döneminde iktidarlara yardımcı olduğunu ortaya koymaktadır."

Yorum yaz