YAŞAM

Yeni Apple ürünleri tanıtıldı, Türkiye'deki ürünlere zam geldi

iPhone'ların tanıtılacağı etkinlik California'daki Apple Theatre'da yapıldı. Apple Watch Series 4 ilk tanıtılan ürün oldu. Apple’ın CEO’su Tim Cook yeni iPhone'lar hakkında açıklamalarda bulunurken, yeni telefonun ismi iPhone Xs oldu.
Sitede oku

Apple canlı yayında yeni iPhone'ları tanıttı. Yeni telefonun ismi resmen iPhone Xs oldu. iPhone Xs'in 512 GB'lık depolama alanı olacak. Xs'in başlangıç fiyatı 1099 dolar oldu. Türkiye fiyatı bayi karı hariç yaklaşık 10 bin 800 TL olacak. Apple, yeni ürünlerinin tanıtımını yapmasının hemen ardından ise Türkiye'deki Apple ürünlerinin fiyatlarına ise zam yaptı.

İPHONE XS ÇIKIŞ FİYATI VE TARİHİ

Gelelim, en çok merak edilen konuya; iPhone Xs fiyatı ne olacak? İşte bu sorunun cevabı da sonunda belli oldu. Daha önce ortaya çıkan dedikodularda fiyat indirimi olacağı ve telefonun 899 dolardan satışa sunulacağı söylenmiş olsa da, Apple yeni cihazını yine 999 dolardan satışa sunuyor. Ön siparişler 14 Eylül'de başlayacakken, telefonun çıkış tarihi ise 21 Eylül olarak belirlenmiş durumda.

İPHONE XS MAX

iPhone X ile hayatımıza giren çentiğin ve yüksek ekran kasa oranının korunduğu iPhone XS Max, 6.5 inçlik devasa bir ekrana ev sahipliği yapıyor. Böylece iPhone 8 Plus ile neredeyse aynı boyutlarda daha büyük bir ekran kullanıcılara sunuldu.

120 HZ YENİLEME HIZINA SAHİP

Bu ekran 2688×1242 piksel çözünürlük ve 458 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. 3D Touch ve True Tone kullanılmaya devam edilirken, 120 Hz yenileme hızına sahip.

Apple'ın 1 trilyon dolarlık yolculuğu
Maksimum depolama alanı seçeneği 512 GB‘a çıkarılan ve IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı dayanıklı olan akıllı telefon, daha önce belirttiğimiz gibi uzay girisi, gümüş ve altın olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile geliyor.

YENİ KAMERA SENSÖRLERİNE GEÇİŞ

Apple yeni kamera sensörlerine geçiş yaptığını belirtirken, arka kamerayı çift ton Flaş ile güçlendirmiş durumda. Ön kısımda ise 7 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 diyafram açıklığı sunan bir kamera yer alıyor.

Ön kamerası ile Full HD çözünürlükte 60 fps video kaydı gerçekleştirebilen XS Max'ın, video çekimlerinde stereo ses kaydı yapması oldukça sevindirici bir adım.

FİYAT VE ÇIKIŞ TARİHİ

64 GB / 256 GB / 512 GB depolama alanı seçenekleri ile gelen iPhone Xs Max'ın başlangıç fiyatı 1099 dolar olarak açıklandı. Cuma günü ön siparişe açıklacak olan iPhone Xs Max'ın teslimatları 21 Eylül'de başlayacak.

İPHONE XR

iPhone X ile karşımıza çıkan çentikli ekran tasarımını kullanan modelde 6.1 inç Liquid Retina adı verilen LCD ekran kullanılmış. 1792×828 piksel çözünürlüğündeki bu ekran 326 ppi değerine sahip. 3D Touch ise unutulmamış.

Çok daha güçlü bir cam kullanılan iPhone XR, 7000 serisi alüminyum kasayı bünyesinde barındırıyor.

REMEDİAL'IN KISALTILMIŞI

Beyaz, siyah, mavi, kırmızı ve sarı renkleriyle karşımıza çıkan yeni iPhone modelinde yer alan R harfi ise Remedial kelimesinin kısaltılmışı olarak açıklandı.

Kameraya baktığımızda ise iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinde gördüğümüz çift kamera, bu modelde yerini tek kameraya bırakmış. 12 Megapiksellik geniş açılı kamera ise iPhone Xs modellerindeki geniş açılı lens ile aynı özelliklere sahip.

PORTRE MODU DA KULLANILABİLECEK

Çinli Huawei, Apple'ı geçti
Yani f/1.8 diyafram aralığına sahip olan kamerada 6 elementli bir lens ve OIS desteği mevcut. Ayrıca iPhone Plus modellerinin en sevilen özelliği Portre modu renkli iPhone ile de kullanılabilecek.

FİYAT VE ÇIKIŞ TARİHİ

64, 128 ve 256 GB dahili depolama kapasitesine sahip olan yeni iPhone, 749 dolar fiyat etiketine sahip. 19 Ekim tarihinde ön siparişe açılacak olan modelin satışına ise 26 Ekim tarihinde başlanacak.

(Haberin hazırlanmasında shiftdelete.net sitesinden yararlanılmıştır)

Yorum yaz