DÜNYA

Sputnik’e konuşan Polonyalı senatörün parti üyeliği askıya alındı

Polonya’nın en büyük muhalefet partisi Sivil Platform’u, Sputnik Polonya’ya verdiği röportaj nedeniyle senatör Maciej Grubsky’nin üyeliğini askıya aldı. Bu adımın ardından istifasını isteyeceğini belirten Grubsky, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e büyük saygı duyduğunu ifade etti.
Sitede oku

İngiliz milletvekillerinden Sputnik ve RT ile mücadele çağrısı
Polonya'da, muhalif parti Sivil Platform, Sputnik Polonya'ya röportaj veren senatör Maciej Grubsky'nin üyeliğini dondurdu.

Partinin basın sözcüsü Lukasz Abgarovich, Onet Wiadomosci gazetesine verdiği demeçte Grubsky'nin ‘Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin' gibi konuştuğunu ileri sürerek, bu durumun kendilerini şaşırttığını söyledi.

Abragovich "Senatör böylece Polonya'nın devlet çıkarlarına aykırı görüşleri dile getirdi. Bu büyük bir sorumsuzluk ve bir parlamenter olarak Sputnik'le konuşmak büyük aptallık" dedi.

GRUBSKY: PUTİN'E SAYGIM TAM

Üyeliğinin askıya alınmasından sonra konuşan Grubsky de bugün partiden istifasını isteyeceğini belirtti. Grubsky, Rusya'yı düşman olarak görmediğini, Varşova'nın Moskova ile dostane ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduğunu ifade etti. Grubsky ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisini çok etkilediğini, ona saygısının tam olduğunu da vurguladı.

Grubsky "Putin çok akıllı bir yönetici, jeopolitik alanında bir deha. Rusya'nın çıkarlarını dünyada en iyi şekilde koruyor" dedi.

Yorum yaz