MULTİMEDYA

Selfie, estetik ameliyatı artırıyor

Sitede oku
1 / 6
Amerikan Plastik Cerrahi Derneği’nin resmi dergisi ‘Plastic and Reconstructive Surgery’de (Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi) yayımlanan rapora göre, 2017’de ABD’de 13 ila 19 yaşlarındaki 229 bin genç estetik ameliyat yaptırdı.
2 / 6
Rapora göre, estetik ameliyatlarda 2016’ya göre yüzde 11’lik artış kaydedildiği belirtilen raporda, bu operasyonlar için harcanan toplam miktarın da 6.5 milyar dolardan fazla olduğu kaydedildi.
3 / 6
Raporu hazırlayan doktorlar Rod J. Rohrich ve Min-Jeoing Cho, ergenlerde plastik cerrahiye olan talebin önemli ölçüde arttığını vurguladı.
4 / 6
Genç hastaların genellikle burun düzeltme, dudak çatlağı tedavisi, göğüs ve kulak küçültme gibi alanlarda estetik ameliyat yaptırdıklarını, sosyal medya nedeniyle botoks ve diğer enjeksiyon estetiğine yönelimin de arttığına dikkat çektiler.
5 / 6
Raporda “Ortalama Y kuşağı hayatı boyunca 25 binden fazla selfie yapıyor. Bu astronomik bir rakam ve bu yaş grubundaki özgüven sorunundan kaynaklanıyor” ifadeleri kullanıldı.
6 / 6
Instagram , Snapchat ve Facebook fotoğraflarının her kesimde, özellikle sosyal medyayı daha fazla kullanan gençler arasında estetik ameliyatları arttırdığı kaydedildi.
Yorum yaz