DÜNYA

Irak'ta kontrol noktasına intihar saldırısı: 8 ölü

Irak'ın batısındaki Anbar vilayetinde bir güvenlik kontrol noktasına gerçekleştirilen intihar saldırısında aralarında sivillerin de olduğu 8 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.
Sitede oku

Irak’tan TSK’nın Sincar operasyonuna kınama
Belediye Başkanı Ahmed El Mehlavi gazetecilere yaptığı açıklamada saldırganların patlayıcı yüklü bir otomobili El Kaim ilçesinin güney girişinde bulunan güvenlik noktasında patlattığını söyledi.

Mahlavi, ordu ile Haşdi Şabi milisleri tarafından ortaklaşa  korunan güvenlik noktasına yapılan saldırıda 5 milisin ve 3 sivilin öldüğünü, yaralıların bazılarının durumunun kritik olduğunu belirtti.

Irak ordusu daha önce ölü sayısını 7 olarak duyurmuştu.

Irak-Suriye sınırı üzerindeki El Kaim başkent Bağdat'a 300 km uzaklıkta bulunuyor. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı ancak IŞİD bölgede faaliyet gösteriyor.

Associated Press'e konuşan Yüzbaşı Ahmed Duleymi de saldırıdan IŞİD'i sorumlu tuttu. Duleymi ölü sayısını da 7 olarak duyurdu.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Aralık 2017 tarihinde IŞİD'in Irak'taki askeri varlığının tamamen sona erdiğini ilan etmişti ancak zaman zaman özellikle yerleşim alanlarından uzak bölgelerde güvenlik güçlerine saldırılar düzenleniyor.
Yorum yaz