TÜRKİYE

Kırgızistan’da Dünya Göçebe Oyunları heyecanı

Kırgızistan, 3. Dünya Göçebe Oyunları'na hazırlıklarını sürdürüyor. Kırgız Cumhuriyeti’nin en büyük ve göz alıcı etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ve bölgesel Olimpiyat Oyunları olma özelliği taşıyan Dünya Göçebe Oyunları, bu yıl 2-8 Eylül tarihleri arasında Isık-Göl bölgesinde düzenlenecek.
Sitede oku

Kırgızistan’daki etnik festivalden renkli görüntüler
37 geleneksel spor ve oyun dalında yarışmaların yapılacağı Oyunlara 80 ülkeden 3 binden fazla sporcunun katılması bekleniyor.

Etkinlik kapsamında, ziyaretçilere göçebelerin kültürü, oyunları, gelenekleri, yaşam tarzını yakından tanıma imkanı verilecek. Sputnik Kırgızistan’ın basın partnerliğini üstlendiği 3. Dünya Göçebe Oyunları'nda 14 ülke halkının geleneksel spor dalı oyunlarının yanı sıra Türkiye'ye özgü okçuluk, atlı okçuluk, mangala ve aba güreşi gibi spor dallarında da mücadele edilecek.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) üyeleri Kırgızistan, Kazakistan, Türkiye ve Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanları, 2012 yılında Bişkek'teki Türk Konseyi Zirvesi'nde '1. Dünya Göçebe Oyunları'nın Kırgızistan'da yapılmasına karar vermişti.

Her iki yılda bir düzenlenen oyunların ilki 2014'te 16 ülkenin, ikincisi ise  2016'da 62 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilmişti.

Yorum yaz