DÜNYA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mesut Özil'le görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Milli Takımı'nı bırakma kararı alan Mesut Özil'le telefonda görüştü.
Sitede oku

Dünyaca ünlü futbolculardan Mesut Özil'e destek
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya'nın Türkiye kökenli futbolcusu Özil'le Alman Milli Takımı'nı bırakma kararının ardından telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklara göre Çavuşoğlu, Özil'i arayarak futbolcuya destek verdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) da Alman parlamentosuna Özil için mektup gönderecek.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Özil'e yönelik ırkçı söylemlerden dolayı Almanya Cumhurbaşkanı, Almanya parlamentosu, Almanya Futbol Federasyonu Başkanı ve bazı basın kuruluşlarına mektup göndereceklerini belirterek "Alman Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu, Almanya İnsan Hakları Kurumu, duyarlı olan kişi ve kurumları tavır almaya çağıracağız" dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı, Almanya Başbakanı Sözcüsü ve Alman Futbol Federasyonu Başkanı'nın açıklamalarının insan haklarına yönelik saldırı mahiyetinde olduğunu söyleyen Malkoç, ''Bu kişiler lütfen Avrupa medeniyetine ilişkin eserleri yeniden okusunlar'' çıkışını yaptı.

Bayern Münih Başkanı: Mesut yıllardır b.. gibi oynuyordu
Mesut Özil, sosyal medya hesaplarından Almanya Milli Futbol Takımı'ndaki kariyerini noktaladığını açıklarken şu ifadeleri kullanmıştı:

"Irkçılık ve saygısızlığa maruz kalmış hissederken, artık Almanya'yı uluslararası düzeyde temsil edemem. Almanya formasını gurur ve heyecanla giyerdim ama artık aynı şeyleri hissetmiyorum. Bu kararı vermek çok zordu çünkü her zaman takım arkadaşlarım, antrenörlerim ve Alman halkı için her şeyimi verdim. Fakat Almanya Futbol Federasyonunun üst düzey yöneticilerinin Türk kökenime saygı göstermemeleri ve beni bir siyasi propaganda aracına dönüştürmeleri, işleri dayanılmaz noktaya getirdi. Bunun için futbol oynamıyorum. Arkama yaslanıp öylece duracak değilim. Ayrımcılık asla kabul edilemez."

Yorum yaz