İranlı blogger: Moskova, topuklularını giymiş kırmızı elbiseli bir prenses gibi

İranlı blogger Hoda Rostami, Dünya Kupası sayesinde daha iyi tanıdığını söylediği Rusya’nın başkenti Moskova’yı ‘kırmızı elbiseli bir prensese’, St. Petersburg şehriniyse ‘sıkılmadan yeniden açıp okumak isteyeceği bir kitaba’ benzettiğini söyledi.
Sitede oku

Blogger Hoda Rostami, 2018 Dünya Kupası maçları için Rusya'yı ziyaret eden yüzlerce İranlıdan biri.

Rostami Sputnik'e demecinde, 2018 Dünya Kupası'nın İranlıların Rusya hakkındaki izlenimlerini ciddi anlamda değiştirdiğine inandığını söylüyor.

Dünya Kupası için gittiği Rusya'da başkent Moskova'nın dışında St. Petersburg, Kazan ve Saransk'ı ziyaret eden Rostami, "Buraya gelmeden önce Rusların fazla ciddi ve mizah anlayışı olmayan insanlar olduğunu sanıyordum. Ancak hiç de öyle değilmiş" diyor.

 

 

Rostami şöyle devam ediyor: "Buraya gelmeden önce Rusya hakkındaki izlenimlerim, diğer pek çok İranlının olduğu gibi, Rus yazarlar Dostoyevski, Tolstoy, Gogol ve Çehov'un kitaplarından öğrendiklerimle sınırlıydı. Ama buraya gelince Rus halkı hakkında çok daha fazlasını öğrendim."

Sözgelimi Rusların, bir kişinin yardıma ihtiyacı olduğunu hemen anlayabildiğini ve Rusça bilmemesine karşın Ruslarla çok iyi anlaşabildiğini söyleyen Rostami, ‘privet' (selam) ve 'spasibo' (teşekkürler) gibi birkaç Rusça kelime bile öğrenmiş.

Rostami, Rusya'yı sadece bir cümleyle anlatması isteninceyse şunları söyledi: "Rusya'yı hala tamamen görmedim, o nedenle bu ülkeyi bir cümleyle tanımlamam çok zor. Fakat Moskova'yı bir cümleyle anlatmam gerekirse, onun kırmızı elbiseli, yüksek topuklu ayakkabıları olan bir prenses olduğunu söylerdim. St. Petersburg ise sürekli olarak yeniden açıp okumak istediğiniz bir kitaba benziyor."

Yorum yaz