DÜNYA

‘Amesbury'de zehirlenen Charlie Rowley'nin durumu artık kritik değil'

İngiltere'nin Amesbury kasabasında zehirlenen 2 İngiliz vatandaşından biri olan ve hastanedeki Charlie Rowley'nin durumunun artık kritik olmadığı belirtildi.
Sitede oku

Rusya'nın İngiltere Büyükelçiliği: Amesbury vakası, Rusya karşıtı bir provokasyon
Salisbury Bölge Hastanesi Hasta Bakım Birimi Direktörü Lorna Wilkinson, Amesbury'de A-234 (Noviçok) maddesine maruz kaldığı iddia edilen 2 İngiliz vatandaşından biri olan Charlie Rowley'nin durumun artık kritik olmadığını söyledi.

Hastanenin Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada Wilkinson, "Charlie Rowley'in sağlığında dünden beri daha fazla ilerleme kaydedildiğini bildiriyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Rowley'nin durumu artık kritik değil" dedi.

Wilkinson, Rowley'nin iyileşme sürecinde kaydettiği ilerlemenin iyimser olmaları için bir neden verdiğini söyledi.

Wilkinson, ilerleme kaydetse de Rowley'nin durumunun hâlâ ciddi olduğunu belirtti. Açıklamada "Durumu ciddi, fakat stabil" ifadeleri kullanıldı.

Amesbury'de Charlie Rowley ve Dawn Sturgess çiftinin, martta eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlendiği Noviçok maddesine maruz kaldığı belirtilmişti. İngiliz polisi, bu hafta Sturgess'in hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Londra, olaydan Moskova'yı sorumlu tutmuştu.

Yorum yaz