YAŞAM

Skandal Ukrayna videosu Hırvat antrenör yardımcısını görevinden etti

Dünya Kupası’nda Rusya’nın Hırvatistan’la yaptığı maçta 4-3 mağlubiyetle ayrılmasının ardından Hırvat savunma oyuncusu Domagoj Vida ile bir videoda Ukrayna yanlısı söylemler kullanan antrenör yardımcısı Onjen Vukojevic’in şampiyonadaki görevine son verildi.
Sitede oku

Vida'nın Ukrayna yanlısı kutlaması cezasız kaldı
Rusya ile Hırvatistan arasında cumartesi 2-2 biten maç, penaltılar sonrasında 4-3 Hırvat millilerin galibiyetiyle sonuçlandı ve Rusya şampiyonadan elendi. Maç sonrasında, iki gol atan Beşiktaşlı Hırvat futbolcu Vida ile bir video çeken Hırvat milli takımının teknik ekibinden ve şimdi Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımında scoutluk yapan Onjen Vukojevic, Ukrayna yanlısı söylemlerde bulundu. Vida videoda "Yaşasın Ukrayna!" derken, Vukojevic de "Bu galibiyet Dinamo Kiev ve Ukrayna içindi" ifadesini kullandı.

FIFA, Vida hakkında soruşturma başlattı
Rus yetkililerin çağrısının ardından başlatılan soruşturma neticesinde FIFA, Vida'ya yalnızca uyarı vermekle yetindi. Ancak Hırvatistan Futbol Federasyonu, Vukojevic'i cezasız bırakmadı.

Federasyon, Vukojevic'in şampiyonadaki görevine son verdi. Vukojevic'in artık Hırvat teknik heyette yer almayacağı ve turnuvadaki akreditasyonunun iptal edildiği duyuruldu.

Video nedeniyle Rusya halkından özür dileyen Federasyon, Vukojevic'in karara saygı duyduğunu ve siyasi bir niyetinin olmadığını söylediğini aktardı.

Dünya Kupası'nda Hırvatistan, ev sahibi Rusya'yı penaltılarda eleyerek, yarı finalde İngiltere'nin rakibi oldu
Açıklamaya göre, Vukojevic "Siyasi bir niyetim yoktu ancak sözlerimin farklı şekilde anlaşılmasını anlıyorum. Bunun için üzgünüm ve Rus taraftarlardan özür diliyorum" ifadelerini kullandı

'Yaşasın Ukrayna', 2014'te Ukrayna'da dönemin devlet başkanının tartışmalı bir biçimde görevinden edilmesiyle sonuçlanan protestolarda Rusya yerine Avrupa ile yakınlaşma yanlısı olan Ukraynalı milliyetçilerin kullandığı bir slogandı.

Yorum yaz