DÜNYA

'ABD'nin Suriye'deki askeri varlığı anlamını yitirdi’

Suriye Meclis Başkanı Halid El Abud, ABD’nin Suriye’deki askeri varlığına, anlamını tamamen yitirmesi nedeniyle bir an önce son vermesi gerektiğini belirtti.
Sitede oku

Nasrallah: Suriye'nin güneyinde çok büyük bir zaferin eşiğindeyiz
Sputnik'e konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Suriye Meclis Başkanı, "ABD askerlerini Suriye'de daha fazla bırakamaz, çünkü bundan herhangi bir yarar elde edemiyor" diye konuştu.

'SURİYE'NİN BÖLÜNMESİ SAYFASINI GERİDE BIRAKTIK'

Daha önce Amerikan askerlerinin Suriye'nin bölünmesi olasılığı bağlamında ülkede bulunduklarının düşünüldüğüne dikkat çeken El Abud, "Ancak şimdi bu sayfayı arkamızda bıraktık ve bu birliklerin bölgede tutulmasının herhangi bir anlamı kalmadı" dedi.

TSK ve ABD'den Menbiç'te dördüncü devriye
'PUTİN'İN ÇANTASI DOLU, TRUMP'INKİ BOŞ'

16 Temmuz'da yapılacak Putin-Trump zirvesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan El Abud, iki liderin Suriye'deki son gelişmelerin sonuçlarını ele alacaklarını öngördü. Suriyeli vekil, "Rusya Devlet Başkanı, çantasında kendisinin ve müttefiklerinin elde ettiği başarılarla gidecek, Trump'ın elindeyse hiçbir şey yok" vurgusu yaptı.

Daha önce CNN kanalı, diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye dayandırdığı haberinde ABD Başkanı'nın 16 Temmuz'da Helsinki'de Rusya lideri Putin'le bir araya geleceği zirveyi, Amerikan askerlerini mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde Suriye'den çekilmesine yardım edecek anlaşmalara varmak için kullanma niyetinde olduğunu bildirmişti.

 

Yorum yaz