MULTİMEDYA

Moskova'da Rus-Türk Dostluk Akşamı

Sitede oku

Etkinliğe Türkiye'nin Rusya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Rossotrudniçestvo Başkanı Eleonora Mitrofanova, Rusya-Türkiye Dostluk Cemiyeti Başkanı Andrey Rudskoy, RAMS Başkanı Sergey Kalaşnikov'un yanı sıra, her iki ülkenin sivil toplum kuruluşları ile kültür, eğitim ve bilim dernekleri, iş ve diplomasi dünyasının temsilcileri de katıldı.

Katılımcı konuşmalarının ardından sergi ve Türk sanatçıların performansıyla devam eden  etkinlikten kareler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 10
Rusya ile Yurtdışı arasındaki ilişkilerin esasları hakkındaki anlaşmanın 26. yıldönümü vesilesiyle başkent Moskova’da düzenlenen Rus-Türk Dostluk Akşamı'na katılan Rusya Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar ve Uluslar arası İşbirliği Ajansı (Rossotrudniçestvo) Başkanı ve Rus-Türk Toplumsal Forumu Eşbaşkanı Eleonora Mitrofanova, Türkiye ve Rusya arasında özel güven düzeyinin mevcut olduğunu dile getirerek şunları söyledi: 'Günümüzde halk diplomasisi ve ekonomi bloğunda oluşturulan tüm formatlar büyük ölçüde, şu anda ülkelerimiz arasında mevcut ilişkilerdeki özel güven düzeyinden kaynaklanıyor. İlişkiler aynı devam eder ve hatta daha da iyileşir'.
2 / 10
Etkinliğe katılan Rossotrudniçestvo Başkanı Eleonora Mitrofanova ve Türkiye'nin Rusya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz.
3 / 10
Etkinliğe katılan Türkiye Dostluk Cemiyeti Başkanı ve St. Petersburg Politeknik Üniversitesi Rektörü Andrey Rudskoy, Rusya'da üniversite okumayı düşünen Türk gençlere seslenerek, 'Rusya'ya gelirseniz burada dostlukla karşılaşacaksınız, daha da önemlisi de burada Rus bilimini keşfedeceksiniz, asırlardır meşhur olan Rus mühendisliğini öğreneceksiniz. Gelin, sizleri bekliyoruz. Üniversitelerimizden mezun olduktan sonra eminim siz, sahip olacağınız bilgiler sayesinde memleketinizdeki kariyerinizde çok güçlü sosyal ve profesyonel atılım gerçekleştireceksiniz" ifadelerini kullandı.
4 / 10
Türkiye'nin Rusya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, Rus-Türk Dostluk Akşamı programında konuşmasına Rusça "dorogiye druzya" (sevgili dostlar) sözleriyle başlayarak bir yıl sonra konuşmasını tamamen Rusça yapmayı umuduğunu dile getirdi. Konuşmasını yine Rusça "bolşoye spasibo" ifadesiyle tamamladı.
5 / 10
Rus-Türk Dostluk Akşamı'nda Türk sanatçıların performansı.
6 / 10
Rus-Türk Dostluk Akşamı programı sırasında düzenlenen sergi.
7 / 10
Rossotrudniçestvo Başkanı Eleonora Mitrofanova.
8 / 10
Moskova’da düzenlenen Rus-Türk Dostluk Akşamı etkinliğinden bir kare.
9 / 10
Rus-Türk Dostluk Akşamı programı sırasında sergilenen Ayasofya tablosu
10 / 10
Moskova’daki Rus-Türk Dostluk Akşamı misafirleri.
Yorum yaz