MULTİMEDYA

Kazan’daki Tatar bayramı, Sabantuy kutlamalarından renkli kareler

Sitede oku

Tatar ve Başkurtların en eski milli bayramlarından biri olan Sabantuy, günümüzde sadece Tatar halkının milli bayramı olmaktan çıkıp Rusya'nın 50'yı aşkın bölgesinde ve dünyada 20 ülkede kutlanıyor. Tatar halk şarkıları ve dansları ile coşkulu bir ortamda geçen Sabantuy kutlamalarında, spor oyunları ve geleneksel yarışmalar renkli görüntüler oluşturdu. Sabantuy etkinliklerinden ilginç kareler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 10
Tatarlar'ın milli bayramı olan ve yüz yıllardır kesintisiz kutlanan Sabantuy etkinlikleri, Mirnıy semti yakınlarındaki Berezovaya Roşça’da yapıldı.
2 / 10
Dünya Kupası 2018 maçlarından birkaçını ağırlayan Kazan'da turnuva vesilesiyle ağırlığı 26 kilogram olan dev peremeç adı verilen etli hamur yemeği pişirildi.
3 / 10
Kazan'daki Sabantuy kutlamalarına katılan Rusya Tenis Federasyonu Başkanı Şamil Tarpisçev.
4 / 10
Spor etkinlikleri arasında en büyük ilgiyi at yarışları ve Tatarların milli güreşi gördü.
5 / 10
Kazan'da Dünya Kupası'nın başlamasını kutlamak amacıyla pişirilen dev peremeç. isimli Tatarların milli yemeklerinden biri. Çapı 118 santimetre olan bu etli böreğin ağırlığı 26 kilogramdı.
6 / 10
Tatar halk şarkıları ve dansları ile coşkulu bir ortamda geçen Sabantuy kutlamalarında, spor oyunları ve geleneksel yarışmalar renkli görüntüler oluşturdu.
7 / 10
Kazan'daki Sabantuy kutlamalarına katılan kız.
8 / 10
Kazan'daki Sabantuy etkinliklerinin katılımcıları.
9 / 10
Tatar halk şarkıları ve dansları ile coşkulu bir ortamda geçen Sabantuy kutlamaları.
10 / 10
Sabantuy kutlamalarına katılan Tatar milli kıyafetli kadınlar.
Yorum yaz