DÜNYA

Demirtaş: Türkiye’nin Suriye müdahalesi, bölgedeki kaosu derinleştiriyor

Sputnik’e konuşan HDP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’ye müdahalesinin bu ülkede barışın tesis edilmesini hedeflemediğini, sadece bölgedeki kaos ortamını daha da derinleştirdiğini savundu.
Sitede oku

Suriye Dışişleri'nden Menbiç açıklaması: Türk ve ABD güçlerine kesinlikle karşıyız
‘Türkiye'nin Suriye krizine doğrudan müdahalesi, Suriye'de barışın sağlanmasına yönelik değil' diyen Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: ‘Ankara'nın öncelikli hedefi, bu bölgede Kürtlerin kontrolündeki toprakları ele geçirmek. Bu da Suriye'deki kaosu daha da derinleştiriyor. İktidar partisi ve Erdoğan, düzenlediği askeri operasyonlarla milliyetçi seçmenlerin oylarını almaya çalışıyor. Bütün bu adımların barış ve istikrarın sağlanmasıyla ilgisi yok'.

Demirtaş, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı Suriyeli Kürtler ile diyalog kurmaya çağırarak, ‘Suriye'de iç savaş patlak vermeden önce Esad rejiminin Kürtlere sürekli baskı yaptığı malûm. Şimdiki gelinen noktada durum çok farklı. Esad'ın yeni demokratik Suriye'yi kurma niyeti varsa toplumun tüm kesimlerinin temsilcileriyle görüşmeler yapmalı. Özgür siyasi ortamın oluşturulması, adil seçimlerin düzenlenmesine yönelik yol haritasını çizmek son derece önemli. Uluslararası toplumun Suriye'de yaşayan halkların müzakere masasına oturma ve sorunları diyalog yoluyla çözme niyetlerini desteklemesi lazım' ifadelerini kullandı.

Yorum yaz