DÜNYA

Rusya'ya gelen İngiliz taraftarlar: Basında yazılan olumsuz haberlere inanmayın

FIFA 2018 Dünya Kupası öncesinde basın tarafından ev sahibi Rusya'ya gitmemeleri için korkutulmaya çalışılan İngiliz taraftarlar, şampiyona ile ilgili görüşlerini aktardı. Taraftarlar Rusya'ya geldikten sonra basında yazılan olumsuz şeylere artık inanmadıklarını belirtti ve herkese aynı şeyi tavsiye etti.
Sitede oku

Dünya Kupası için otostopla 7 ülke aşan Fransız: Rusya güvenli, Rus kızları da süper
Batı basını FIFA 2018 Dünya Kupası öncesinde yabancı taraftarları Rusya'nın tehlikeli olduğu iddialarıyla korkutmaya çalıştı. Ancak şampiyona tüm coşkusuyla devam ediyor ve futbolseverler basında yazılanların tam tersi ile karşılaşıyor: Ruslar çok dost canlısı, taraftarlar sokakta rahat bir şekilde dolaşıyor, sorun yaşamıyor.

Konuyla ilgili Championat.com'a konuşan İngiliz taraftarlardan biri Volgograd kentinde ülkelerinin Tunus ile yaptığı maç öncesinde Rusya ile ilgili izlenimlerini paylaştı. Taraftar "Burada 1942-1943 yılları arasında Stalingrad Savaşı'nın yapıldığını, şehrin adının daha sonra Volgograd olarak değiştirildiğini biliyorum. Ayrıca müzeleri gezdik, farklı bir deneyim oldu" dedi.

Bir başka İngiliz taraftar da "İngiliz basınında Rusya ile ilgili yazılan kötü şeylere inanıyor muyuz? Buraya gelip her şeyi kendi gözlerimizle gördük ve artık yazılanlara inanmıyoruz" ifadelerini kullandı.

The Sun gazetesine konuşan bir diğer İngiliz taraftar Chris Clarke da Rusya'ya gelmeden önce biraz endişeli olduğunu ancak geldikten sonra çok güzel bir yer olduğunu fark ettiğini belirtti.

Dünya Kupası’na traktörüyle giden Alman futbolsever, Rusya’daki yolların kalitesinden memnun
‘İNSANLAR ÇOK SICAKKANLI'

Clarke "Burası çok temiz bir yer. İnsanlar çok sıcakkanlı ve nazik. İngiltere forması giyen Rus daha çok" dedi.

Ellis ve Clark Leake-Lyall kardeşler de "Rusya hakkında yazılan olumsuz hikayelerden etkilenmeden edemiyorsunuz ancak geldiğimizden beri herkesin çok dost canlısı olduğunu fark ettik" ifadelerini kullandı.

‘BİR SORUN YAŞAMADIM'

The Belfast Telegraph'a konuşan Billy Grant ise "Buraya geldiğimden beri bir sorun yaşamadım. Herkese okuduklarına inanmamaları ve gelip her şeyi kendi gözleriyle görmelerini söyleyebilirim" dedi.

Yorum yaz