DÜNYA

Rusya: ABD'nin ek gümrük vergilerine, ek vergilerle karşılık vereceğiz

Rusya Ekonomi Bakanı Maksim Oreşkin, ABD'nin, ithal ettiği çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisi getirmesine karşı kendilerinin de bu ülkeden aldıkları bazı mallar için ek vergi uygulamasına gideceklerini söyledi.
Sitede oku

Maksim Oreşkin, ABD'nin, ithal ettiği çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisi getirmesine, Rusya'nın da en yakın zamanda 'denge getirecek önlemlerle' karşılık vereceğini belirtti.

Rus Ekonomi Bakanı, ABD'den ithaline ek vergi getirecekleri ürünleri belirlerken, bu ürünlerin benzerlerinin Rusya'da olması kriterini baz alacaklarını kaydetti.

Oreşkin ayrıca, ABD'den bazı ürünlerin ithaline ek vergi getirilmesinin Rusya'nın makro-ekonomik performansını etkilemeyeceğini vurguladı.

Rus Bakan, alacakları karşı önlemlerin Rusya'nın, ABD'nin yeni ek vergilerinden kaynaklanan kayıplarını telafi edeceğini belirtip bu adımı atmakla Dünya Ticaret Örgütü'ndeki (DTÖ) haklarını kullandıklarını söyledi.

ABD'den ithaline ek vergi getirilecek ürünlerin nihai listesininse henüz belirlenmediğini söyleyen Oreşkin, listenin oluşturulması için birkaç güne gereksinim duyduklarını kaydetti.

Yorum yaz