DÜNYA

Adalet Bakanı Gül: Kılıçdaroğlu'nun açıklaması İnce'yi yalanlıyor

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin 'Gülen usulüne uygun istenmedi' iddiasıyla ilgili olarak, "Kılıçdaroğlu'nun 'hayati bir eksiklik yok' açıklaması İnce'yi yalanlıyor" dedi. Gül, son bir ayda 500 kişinin OHAL Komisyonu kararıyla memuriyete geri döndüğünü duyurdu.
Sitede oku

CHP'li Özel: Gülen'in iade belgelerinde İnce'yi destekler nitelikte eksikler tespit edildi
Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili dosyanın eksik ve yetersiz olduğu eleştirilerine yanıt veren Adalet Bakanı Gül, "Kılıçdaroğlu'nun ‘hayati bir eksiklik yok' açıklaması İnce'yi yalanlıyor. Sayın İnce, genel başkanı tarafından yalanlanmıştır. Bu konuyla ilgili herhangi bir gecikme, herhangi bir farklı usulen durum söz konusu değil. Türkiye'de bu yargı usulleri mahkemeler tarafından talep edilmekte, hazırlanmakta" diye konuştu.

Gül, FETÖ'nün seçimlere etki edebileceği iddialarıyla ilgili, "O konuda hiçbir etki edebilecek bir neticeye ulaşamazlar" dedi.

'SON 1 AYDA 500 KİŞİ MEMURİYETE DÖNDÜ'

Gül, son bir ayda 500 kişinin OHAL Komisyonu kararıyla memuriyete döndüğünü söyledi.

Kandil operasyonuna da değinen Gül, "Kandil için Türkiye'yi tehdit eden bütün unsurlar tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar her türlü gelişmeyi ve her türlü tedbiri ve her türlü adımı kararlı bir şekilde atacağız" ifadesini kullandı.

Yorum yaz