DÜNYA

Rusya: Koalisyonun kontrolündeki Rukban sığınmacı kampı, Suriye'deki militanlar için sığınak noktası haline geldi

Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezi, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun kontrolünde bulunan Tedmur yakınındaki Rukban sığınmacı kampının Suriye'deki tüm militanlar için bir sığınak noktası olduğunu belirtti.
Sitede oku

Koalisyonun kontrolündeki Rukban kampındaki sığınmacılar, Suriye hükümetinden yardım istedi
Merkezden yapılan açıklamada, "ABD'nin Tanf askeri üssü yakınındaki Rukban sığınmacı kampı, Suriye hükümetinin buraya erişimi olmaması nedeniyle IŞİD militanları da dahil Suriye'deki tüm militanlar için sığınak noktası ve terörist oluşumların ülkenin merkezinde toplanma merkezi haline geldi" dendi.

'ABD'Lİ ASKERLERİN TUTUMU ETKİLİ OLDU'

Merkez, kamptaki kritik insani durumun ve Tanf'taki ABD'li askerlerin Suriye hükümeti ve uluslararası kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen insani yardım gönderme girişimlerini uzun süredir engellememesinin mevcut durumun oluşmasında etkili olduğunu vurguladı.

Rukban sığınmacı kampındaki yüzlerce sığınmacı, Şam kırsalına giderek Suriye hükümetinden yardım talep etmişti.

Rukban sığınmacı kampında ve ABD'ye ait Tanf askeri üssünde yaklaşık 60 bin sığınmacı bulunuyor. Silahlı muhalif gruplar, söz konusu sığınmacılara yardım ulaştırılmasına izin vermiyor. BM, kamptaki durumu 'insani felaket' olarak nitelendiriyor.

Yorum yaz