DÜNYA

Yıldırım: Seçimden sonraki öncelikli iş bedelli askerlik

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran seçimlerinden yeni hükümetin en önemli öncelikleri arasında bedelli askerlik olacağını söyledi.
Sitede oku

Ankara'dan Ağrı'ya giderken uçakta gazetecilere konuşan Yıldırım, bedelli askerlikle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

CNN Türk'ün haberine Yıldırım, şunları söyledi:

"Bedelli askerlik büyük bir beklenti oluşturdu. Çok büyük bir beklenti var. 5 milyondan fazla bekleyen genç 'ya bizi askere alın ya da yakamızı bırakın' diyor. Devlet olarak bize düşen bu sorunu çözmektir. Yeni hükümetin en önemli önceliklerinden biri bedelli askerlik olacak."

Erdoğan: Bedelli askerliği gündeme almak şehitlere saygısızlık
SEMİHA YILDIRIM: KONUŞMALARI UZUN TUTMA, MİLLET SIKILIYOR

Kanal D Ankara Temsilcisi Ercan Gürses'in aktardığına göre Yıldırım ayrıca "Eşinizle baş başa bir yemek en son ne zaman yediniz?” sorusuna "Ramazanda henüz daha yemedik” yanıtını verdi. Yıldırım ayrıca eşinin kendisini eleştirdiği tek konu olduğunu da şu cümlelerle anlattı: “Eşimin en çok söylediği şey 'Konuşmaları çok fazla uzun tutma millet sıkılıyor.'"

Yıldırım, dün yaptığı açıklamada, bedelli askerlik sorunu ile seçimden sonra ilgileneceklerini dile getirmiş ancak net bir tutum sergilememişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bedelli askerlik iddialarına ilişkin, "Bedelli askerlik şu anda hükümetimizin gündeminde değil, böyle bir durum yok. Bedelli askerliği gündeme almak şehitlere saygısızlık olur" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum yaz