MULTİMEDYA

Starbucks'ın 8 bin şubesi 'ırkçılık' eğitimi için kapandı

Sitede oku

Starbucks, dün ABD'deki 8 binden fazla şubesini 'ayrımcılığı önleyici ırkçılık önyargı eğitimi' için bir süreliğine kapattı.

Yaklaşık 176 bin çalışana 4 saat süresince kapatılan şubelerin içinde eğitim verildi.

1 / 6
New York ve Washington D.C.'deki Starbucks mağazalarının kapılarına asılan açıklamada, şubelerin yerel saatle 14.30 ile 05.30 saatleri arasında kapalı olacağı belirtildi.
2 / 6
Açıklamada, ev ve işyerlerinden sonra insanlar için 'üçüncü bir yer' olan Starbucks'ta kişilerin kendilerini buraya ait hissetmeleri amacıyla çalışmalar yapılacağı aktarıldı.
3 / 6
Starbucks'tan 17 Nisan'da yapılan açıklamada, "mağazalarda ayrımcılığı önleyici ırkçılık ön yargısı eğitimi verileceği" bildirilirken, bu faaliyetin şirketin 175 binden fazla çalışanını kapsayacağı bilgisine yer verilmişti.
4 / 6
ABD'nin Philadelphia kentindeki bir Starbucks mağazasında 12 Nisan'da iki siyah Amerikalı 'izinsiz giriş' iddiasıyla tutuklanmıştı. Olayın ardından mağazanın önünde protestolar yaşanmış ve olay sosyal medyada geniş tepkiye yol açmıştı.
5 / 6
Starbucks'ın New York borsasında işlem gören hisseleri yüzde 1.4 düşüşle işlem görürken, şirketin piyasa değerindeki kayıp ise yaklaşık 1.1 milyar dolar oldu.
6 / 6
Uzmanlar, Starbucks'ın piyasa değerindeki kayba ek olarak, geçici kapalı olmasından dolayı satışlarındaki kaybın da milyonlarca dolara ulaşabileceğini vurguluyor.
Yorum yaz