DÜNYA

Kremlin: Putin ve Erdoğan Suriye’yi konuştu

Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında telefon görüşmesi gerçekleştiği doğrulandı. Açıklamada ikilinin Suriye’deki durumu ele aldığı belirtildi.
Sitede oku

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Ankara’nın girişimi ile Putin ile Erdoğan arasında telefon görüşmesi gerçekleşti.

İkili, Suriye’deki duruma ilişkin diyaloğa devam etti. Ülkedeki krizin Astana sürecinde elde edilen gelişmeler göz önünde bulundurularak siyasi yolla çözülmesi gerektiğinin önemi vurgulandı.

Erdoğan ve Putin, YPG'yi görüştü
Açıklamada “Taraflar, Suriye’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne ilişkin prensiplere bağlılıklarını doğruladı” ifadeleri yer aldı.

Açıklamaya göre, görüşmede 3 Nisan’da Ankara’da gerçekleşen Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) 7. toplantısında alınan kararlar çerçevesinde ikili ilişkilerin gidişatı da ele alındı.

Putin ve Erdoğan, görüşmede enerji alanındaki stratejik projeler olan Akkuyu nükleer santrali ve Türk Akımı’nın gerçekleştirilmesinden duydukları memnuniyeti de dile getirdi. İkili, Rus gazının Türkiye toprakları üzerinden transfer edilmesi koşullarına dair görüşmelerin başarıyla sonuçlanmasını olumlu değerlendirdi ve ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yorum yaz