DÜNYA

Rusya Dışişleri: ABD'nin ‘Libya senaryosu' tehdidi sadece Kuzey Kore'yi değil, tüm bölgeyi etkiler

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Kuzey Kore için ‘Libya senaryosu' uygulayabileceği yönündeki tehdidinin tüm bölge için tehlike oluşturduğunu ve bir güç senaryosunun uygulamaya geçirilmesi durumunda neler olabileceğini ortaya koyduğunu belirtti.
Sitede oku

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, basın mensuplarına ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik ‘Libya senaryosu' tehdidi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Zaharova, "Aslına bakılırsa ABD, Kuzey Kore'yi ‘Libya senaryosu' ile tehdit ederken, sadece Pyongyang'ı değil, özellikle ‘Libya senaryosu' hikâyesinden hareketle herkesi, tüm bölgeyi tehdit etmiş oluyorlar" diye konuştu.

‘ABD'nin NATO'ya üye olan ülkelerde yaşamayan hiç kimseyi insan yerine koymadığını artık açıkça ortada olduğunu', Washington'un ‘Libya senaryosunun' bölgedeki ülkelere getirdiği zararın boyutunu hiç düşünmediğini söyleyen Zaharova, sözlerine şöyle devam etti:

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'dan Kuzey Kore'ye 'Libya modeli' önerisi
‘BUNU NEDEN YAPIYORLAR, SONUÇLARINI DÜŞÜNÜYORLAR MI?'

"Bu durumda ABD, Pyongyang'ı ‘Libya senaryosuyla' tehdit ederken, bir güç senaryosunun gerçekleşmesi durumunda bölgede oluşacak manzaradan bahsediyor. Bunu neden yapıyorlar, sonuçlarını düşünüyorlar mı? Bu iyi bir soru. ABD'nin en başta ulusal çıkarlara değil, şu anda iktidarda olan elit tabakanın çıkarlarına odaklandığını biliyoruz."

Rus diplomat, "Bu durum, bunun kesinlikle ABD'nin ulusal çıkarlarına, ABD topraklarında yaşayan halkın ulusal çıkarlarına, bölgede bulunan ülkelerin ve genel olarak tüm dünyanın çıkarlarına uygun olduğu anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

Yorum yaz