DÜNYA

Rusya ve Japonya'dan ABD'ye 1 milyar dolarlık gümrük tarifesi uyarısı

Rusya ve Japonya, ABD'nin çelik ve alüminyum ürünleri ithalatına getirdiği ek gümrük vergilerine karşı 1 milyar dolarlık yaptırım uygulama uyarısında bulundu.
Sitede oku

Rusya, ABD'den çelik ve alüminyum ithalat vergileri için tazminat istiyor
ABD'nin çelik ve alüminyum ürünleri ithalatına yönelik uygulamaya koyduğu ve ithalatçı ülkelere milyarlarca dolar yük getiren ek gümrük vergileri için daha önce Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) tazminat başvurusunda bulunan Rusya, bu kez Japonya ile birlikte yaptırım kozunu kullanmaya hazırlanıyor.

Dünya Ticaret Örgütü'nden (WTO) yapılan açıklamaya göre Rusya ve Japonya, ABD'nin ek gümrük vergisi hamlesine 1 milyar dolarlık yaptırım uygulayarak yanıt vermeyi planlıyor.

WTO'ya başvuran iki ülke, AB ve Çin'in geçen hafta WTO'ya sunduğu dosyaların benzerleriyle ABD'ye ek gümrük tarife planının maliyeti hakkında bildirimde bulundu.

Trump'tan çelik ve alüminyuma ek gümrük vergisi kararı
Rusya ABD'nin planının yıllık ihracatına 538 milyon dolar, Japonya da 440 milyon dolar ek yük getireceğini belirterek ABD'ye bu miktarlarda yaptırım uygulama hakkına sahip olduklarını vurguladı.

Moskova ve Tokyo, hedef alabilecekleri ABD ürünlerinin adlarına dosyalarında yer vermedi.

Rusya, ABD Başkanı Donald Trump'ın mart ayında çelik ürünlerinin ithalatına getirdiği yüzde 25 ve alüminyum ürünlerinin ithalatına getirdiği yüzde 10 oranındaki ek vergilerin uluslararası ticaret kurallarına aykırı olduğunu savunuyor.

Rusya'nın WTO Daimi Temsilcisi Gennadiy Oveçko, Rusya'nın, ABD'nin çelik ve alüminyum ürünleri ithalatına yönelik uygulamaya koyduğu ve ithalatçı ülkelere milyarlarca dolar yük getiren ek gümrük vergileri için WTO'ya tazminat başvurusunda bulunduğu ifade etmişti.

Yorum yaz