DÜNYA

Rusya'nın 'Londra'da kara para akladığı' suçlamasına Kremlin'den yanıt

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Londra'da kara para akladığına dair iddiaların İngiltere'deki Rusofobik histerinin ve Rus işletmelere karşı haksız rekabetin kanıtı olduğunu vurguladı.
Sitede oku

Dünyanın en büyük bankasına 'kara para' baskını
Peskov'a bugünkü basın toplantısında İngiliz vekillerin iddiaları soruldu.

Peskov, "İngiltere'deki eşi benzeri görülmemiş Rusofobik histeriye sizlerle birlikte tanıklık ediyoruz. Bu, İngiliz tarafının düzenlediği provokasyonun, yani Skripal vakasının bir sonucu" yanıtını verdi.

Rus iş dünyasının son 10 yılda büyüdüğüne, geliştiğine ve yurtdışındaki ekonomik varlığını artırdığına dikkat çeken Peskov, "Ancak son yıllarda düşmanca, haksız ve yasadışı rekabetin ortaya çıktığını görüyoruz. Bu, Dünya Ticaret Örgütü'nün tüm norm ve kurallarını ihlal ediyor" dedi.

Peskov, bu tür eylemlerin Rus şirketlerin çıkarlarına zarar verdiğini vurguladı.

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nın Dış İlişkiler Komitesi, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın zehirlenmesi sonrası Moskova'ya diplomatik yaptırımlar uygulayan İngiltere hükümetinin, Rusya'yla eskisi gibi iş yapmaya ise devam ettiğini öne sürmüştü. Komitenin raporunda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve çevresindekilerin yolsuzluklarını gizlemek için Londra piyasalarını kullandığı iddia edilmişti.

Yorum yaz