MULTİMEDYA

Peterhof Sarayı’ndaki Çeşme Festivali’nden göz alıcı kareler

Sitede oku

Görkemliliği ile dünyanın dört bir yerinen turistlerin ilgisini çeken çeşmelerin açılması geleneksel Çeşme Festivali ile kutlandı. Çeşitli dans ve tiyatro gösterilerine sahne olan çeşme şenliğinden renkli kareler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 9
Her yıl Mayıs ayının sonlarında St. Petersburg'daki Peterhof Sarayı'nda düzenlenen Çeşmeler Festivali, çeşitli kostümlü tiyatro ve dans gösterilerine sahne oluyor.
2 / 9
Peterhof'taki çeşmeler ziyaretçileri sadece etkileyici boyutlarla değil, aynı zamanda güzel tasarımla da büyülüyor. Çeşmeler muhteşem manzara kompozisyonları ve sayısız yaldızlı antika heykeli ile çevrili.
3 / 9
Peterhof Sarayı'ndaki çeşmelerin açılması nedeniyle düzenlenen kostümlü tiyatro gösterisine katılan dans topluluğu.
4 / 9
1710 yılında Rus İmparator Büyük Petro tarafından yaptırılan bu fıskiye sisteminde fizikteki bileşik kaplar yöntemi uygulanıyor. Havuzlarda bekletilen su aşağıya doğru eğimle geniş ağızlı bir borudan ince ağızlı boruya doğru akıtılıyor. Kendi tazyikiyle ince ağızdan dışarı doğru suyun fışkırması gerçekleşiyor. Bu yöntem tam 300 yıldır çalışıyor.
5 / 9
Peterhof Sarayı'ndaki çeşmelerin açılması nedeniyle düzenlenen kostümlü tiyatro gösterisinden bir kare.
6 / 9
Fıskiyeleriyle ün salmış Peterhof Sarayı'na gelenlerin şahit olabileceği bu görsel şölen, altın heykelleriyle de ziyaretçileri büyülüyor.
7 / 9
Peterhof'taki Çeşme Festivali'de düzenlenen tiyatro gösterisinin katılımcıları.
8 / 9
Özel bir törenle yeniden açılan 'Rus Versailles Sarayı' olarak da anılan Peterhof'un bahçelerindeki çeşmeler.
9 / 9
607 hektarlık arazi içine konumlanan Peterhof Sarayı'nda, havuzlar, heykeller, çardaklar, çeşmeler ve yazlık evler yer alıyor.
Yorum yaz