DÜNYA

Diplomatları, Yüksekdağ'ın duruşmasına alınmayan Almanya'dan Türkiye'ye ihlal suçlaması

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, tutuklu yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın bugünkü duruşmasına Alman diplomatların alınmamasını eleştirdi. Türkiye'yi Viyana Anlaşması'nı ihlal etmekle suçlayan Büyükelçilik, "Hukuk devletinin gidişatına dair kötü bir işaret" ifadesini kullandı.
Sitede oku

Yüksekdağ'ın mahkemede yaptığı savunmaya dava açıldı
HDP'nin siyaset yasağı getirilen eski Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu yargılanmasına gerekçe olan dosyanın 5. duruşması bugün Ankara Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülüyor.

Duruşmayı izlemek için Sincan'a gelen Alman diplomatların salona girmelerine izin verilmedi.

Diplomatların duruşmaya alınmamasına tepki gösteren Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'yi Viyana Anlaşması'nı ihlal etmekle suçladı.

Büyükelçilik açıklamasında, "Türk yasaları ve diplomatik ilişkiler hakkındaki Viyana Anlaşması yine dikkat çekici bir şekilde ihlal edilerek diplomatlar gizli olmayan duruşmaya alınmamıştır" denildi.

Büyükelçilik, konuyla ilgili Türk Dışişleri ve Adalet Bakanlığı'nın bilgilendirildiğini ancak çözüm bulmayı reddettiğini belirterek, "Bu kabul edilemez ve Türkiye'de hukuk devletinin gidişatına dair kötü bir işarettir" ifadesine yer verdi.

Yorum yaz