DÜNYA

İsrailli futbol kulübü Beitar Kudüs, adına Trump'ı ekledi

ABD İsrail Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasının ardından Beitar Jerusalem isimli Kudüs takımı, adını 'Beitar Trump Jerusalem' olarak değiştireceğini açıkladı.
Sitede oku

Kremlin'den ABD'nin Kudüs adımına tepki: Endişeliyiz
ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını açıklamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump'a teşekkür etmek isteyen kulüp yetkilileri kulüp ismini 'Beitar Trump Jerusalem' olarak değiştirdiğini açıkladı.

Kulüp Başkanı Eli Tabib ile İcra Müdürü Eli Ohana tarafından açıklanan kararın Beitar taraftarları tarafından tepkiyle karşılandığı öğrenildi.

Öte yandan, bu kararın resmileşmesi için İsrail Futbol Federasyonu'nun onay vermesi gerekiyor ancak Trump ismi İsrail'de tescilli bir marka olduğundan onay alması beklenmiyor.

 

'İSRAİL HALKINA GERÇEK SEVGİSİNİ GÖSTERDİ'
Kulübün resmi sosyal medya hesabından paylaşılan bir gönderide ise "Başkan Donald Trump cesur bir hamleyle Kudüs'ü İsrail'in ebedi başkenti olarak kabul etti. Başkan Trump, İsrail halkına ve başkentlerine gerçek sevgisini gösterdi ve bu günlerde Kudüs'e hakkı olan statüsünü sağlama konusunda diğer ülkeler de onu takip ediyor" ifadeleri kullanıldı. 
Yapılan açıklamada ayrıca Trump'ın Kudüs kararından ötürü mutluluk duydukları belirtildi ve "Şehrin en tanınmış simgelerinden biri olan Beitar Jerusalem futbol kulübü, ABD başkanını sevgisinden ve desteğinden dolayı bir jestle onurlandırmaktan mutluluk duyuyor" denildi.
Yorum yaz