DÜNYA

İhsan Eliaçık'a 6 yıl 3 ay hapis, İstanbul ve yurt dışına çıkış yasağı

Yazar İhsan Eliaçık, 'terör örgütü propagandası yaptığı' gerekçesiyle yargılandığı davada, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 12 Eylül ve 28 Şubat'ta 35 ayrı davadan yargılandığını söyleyen Eliaçık, "Avukatlarımın ve benim savunmalarımızı tek kelime dikkate almadılar" dedi.
Sitede oku

İhsan Eliaçık hakkında 7.5 yıl hapis istemi
İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Eliaçık ve avukatı katıldı. Duruşmada, Eliaçık'ın esas hakkındaki savunmasını yapmasının ardından mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme, Eliaçık'a, Demokratik İslam Kongresi tarafından düzenlenen konferansta yaptığı ve internet sitesinde yayınlanan konuşmasındaki sözleri nedeniyle 'silahlı terör örgütünün propagandasını' yapmak suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, cezada indirim maddeleri uygulamazken, Eliaçık hakkında yurt dışı ve İstanbul dışına çıkış yasağı ile haftada 2 gün imza atmak koşuluyla adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına hükmetti.

İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık ve avukatı Tuncay Ateş.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Eliaçık'ın bir internet sitesinde yer alan yazılarında PKK/KCK'nın propagandasını yaptığı savunularak, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan cezalandırılması talep edilmişti.

ELİAÇIK: BÖYLE BİR CEZA HİÇ ALMADIM

Yazar Eliaçık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "12 Eylül ve 28 Şubat'ta 35 ayrı davadan yargılandım. Böyle bir ceza hiç almadım. Avukatlarımın ve benim savunmalarımızı tek kelime dikkate almadılar" dedi.

Yorum yaz