DÜNYA

Fransa'dan itiraf: İstihbarat raporumuz sosyal medya paylaşımlarına dayanıyor

Fransa Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kimyasal silah programı yürüttüğüne dair iddiaların yer aldığı bir istihbarat raporu yayınladı. Bakanlık, raporda basında ve sosyal medyada yer alan materyallerin kullanıldığını itiraf etti.
Sitede oku

ABD, İngiltere ve Fransa Suriye'yi vurdu
"Fransa ve müttefikleri tarafından toplanan materyaller, Suriye rejimini 7 Nisan'daki saldırıyla ilgili suçlamak için yeterli miktarda kanıt sunuyor" denen raporda, "Fransız uzmanlar, görgü tanıklarının kanıtlarını, saldırıdan sonraki saatlerde ve günlerde özel internet sitelerinde, basında ve sosyal medyada çıkan fotoğraf ve videoları, ayrıca istihbarat servislerinin kanıtlarını analiz etti" ifadeleri kullanıldı. 

'SOSYAL MEDYADA EŞ ZAMANLI YAYILDI, MONTAJ OLAMAZ'

Yapılan analizler sonucunda söz konusu 'kanıtların' büyük bölümünün uydurma olmadığının anlaşıldığını savunan bakanlık, fotoğraflarının tüm sosyal medyalarda eş zamanlı olarak yayılması nedeniyle foto-montaj ve video-montajın söz konusu olamayacağı sonucuna vardıklarını kaydetti. 

Toplam 8 sayfadan oluşan raporda, 1 sayfa sözde saldırının mağdurlarının fotoğraflarına ayrılırken 1 sayfada da silahlı çatışmaların haritasına yer verildi.

ZAHAROVA RAPORU ELEŞTİRMİŞTİ

Rus Dışişleri: Saldırının dayanağını istihbarat verileri değil Batı basınındaki gerçek dışı haberler oluşturuyor
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Fransa'nın hazırladığı Suriye'nin gizli kimyasal silah geliştirme programıyla ilgili gizli rapora tepki göstermişti. Zaharova, "Fransa'da bir gizli rapor yayınlandı. Rapora göre Şam, 2013 yılından bu yana gizli kimyasal silah geliştirme programı yürütüyor. O halde Fransa şimdiye kadar neredeydi? Fransız Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı yetkilileri neredeydi? Fransa'nın BM Daimi Temsilcisi neredeydi? Neden bunca sene sessiz kaldılar?" sorularını yöneltmişti.

Yorum yaz