MULTİMEDYA

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynamıştı, şimdi havalimanında yaşıyor

Sitede oku

Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş alt yapısında basketbol oynayan ve geçen sezon Bursa Nilüfer Basketbol takımında yer alan 23 yaşındaki Mehmet Şanlı, yaşadığı ağır psikolojik rahatsızlık sonrası aylardır Atatürk Havalimanı'ndan ayrılmıyor ve orada yatıp kalkıyor.

Sürekli ABD uçuşlarını takip eden ve "San Francisco'da basketbol oynamak istiyorum beni ne olur oraya gönderin" diyen Şanlı, banklarda uyuyor, yemek ihtiyacını ise havalimanı personeli karşılıyor.

Yakınları ve ailesi ise Şanlı'nın rahatsızlığı nedeniyle yazılan ilaçlarını almadığını ve ABD'de basketbol oynamayı saplantı haline getirdiğini söylüyor.

1 / 6
Başta Fenerbahçe olmak üzere birçok kulüpte basketbol oynayan Mehmet Şanlı, iddialara göre başarılı spor yaşantısına rağmen ağır depresyon içerisindeydi.
2 / 6
DHA'nın aktardığına göre, geçen sezon Bursa'nın Nilüfer takımında yer alan genç basketbolcu rahatsızlığı ortaya çıkınca ilaçlarını düzenli kullanmadığı için sıkıntı yaşamaya başladı. Şanlı, babasının da kendisiyle ilgilenmediğini öne sürerek Amerika'ya gitmek için Atatürk Havalimanı'na geldi.
3 / 6
Pasaport kontrol noktasından kaçak geçmeye çalışan Şanlı, tedavi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Burada bir süre kalan genç basketbolcuya Türkiye Basketbol Federasyonu’nun desteğiyle maaş bağlanarak ev verildi.
4 / 6
İlaçlarını aksatan Şanlı, 2-3 ay önce pasaportunu alarak Atatürk Havalimanı'na yeniden geldi. Şanlı, her gün ABD uçuşlarını takip ediyor, adeta havalimanını evi gibi kullanıyor.
5 / 6
Genç basketbolcu, yaklaşık 1 aydan beri Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde kontuarlar bölgesinde yaşamaya başladı. Burada bankların üzerinde uyuyan Şanlı'nın yemek ihtiyaçlarını havalimanı personeli karşılıyor.
6 / 6
2013 yılında 3 sezon boyunca Fenerbahçe Ülker altyapısında oynayan 1995 doğumlu Şanlı, daha sonra sarı lacivertli takımla karşılıklı olarak yollarını ayırdı. Sakarya'da düzenlenen ve Fenerbahçe Ülker'in 2. Bitirdiği Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası'nda 9.5 sayı-12.2 ribaund ortalamalarıyla dikkat çekti. Ayrılık sonrası Beşiktaş Integral Forex forması giyen Şanlı daha sonra sırasıyla İBB, İTÜ, Final Gençlik, Muğla Ormanspor ve geçen sezon Bursa Nilüfer Belediyespor A takımı formaları giymişti.
Yorum yaz