DÜNYA

'Yanlışlıkla' Türkiye'ye geçen Yunan askerlerin tutukluluğuna itiraz reddedildi

Edirne'de tutuklanan 2 Yunan askerin avukatı, tutukluluğun kaldırılması için mahkemeye başvuruda bulundu. Sulh Ceza Hakimliği itirazı kabul etmedi.
Sitede oku

İki askeri Türkiye'de tutuklanan Yunanistan: Savaşta değiliz, takas yok
Edirne'de, Yunanistan sınırındaki Kastanies Karakolu'nda görev yaparken devriyeleri sırasında Türk tarafına geçtikten sonra gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan teğmen Angelos Mitretodis (25) ile astsubay çavuş Dimitris Kouklazis'in (29) avuktaları, Yunan askerlerinin tutukluluğunun kaldırılması için 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz dilekçesi verdi.

Yapılan incelemenin ardından iki askerin kalıcı ikametgahlarının olmaması ve elde edilen dijital verilerin incelenme sonucunun beklenilmesi nedeniyle itiraz reddedilerek, askerlerin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı yakınlarında devriye görevi yapan Yunan askerleri, iddiaya göre yanlışlıkla sınırı geçip Türkiye tarafına gelmiş ve gözaltına alınmışlardı.

Jandarmadaki soruşturmalarının ardından adliyeye sevk edilen Yunan askerleri ifade verdikleri savcılıktan, 'Askeri casusluğa teşebbüs etmek' ve 'Askeri yasak bölgeye girmek' suçlarından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilerek tutuklanmıştı.

Yorum yaz